Primarul din Viile Satu Mare, denunțat de secretara comunei pentru fapte de corupție. Parchetul i-a impus interdicția de a părăsi localitatea

Szucs Szabolcs
Primarul Szucs Szabolcs / Sursa foto: magyar-hirlap.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare i-a impus primarului comunei Viile Satu Mare interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. Szabolcs Szucs a fost audiat joi de procurori, care au efectuat și o percheziție la Primăria Viile Satu Mare de unde au ridicat mai multe acte.

Potrivit unor surse, dosarul deschis pe numele primarului Szabolcs Szucs s-a făcut în baza unui denunț formulat de secretarul comunei Viile Satu Mare, Manuela Eva Bernat. În denunț, Bernat îl acuză pe primar că ar fi pretins un comision de la firma care asigură salubritatea în comună și ar fi condiționat plata unei facturi către o firmă care a executat o lucrare în comună de demisia ei, condiție pusă prin intermediul fostului primar.

Conform acelorași surse, primarul din Viile Satu Mare a declarat procurorilor că i se pare absurdă acuzația că ar pretins un comision de 50% din valoarea contractului de salubritate. Primarul a afirmat că dacă ar fi încasat jumătate din banii alocați pentru curățenie, firma nu ar avea cum să-și desfășoare activitatea. Totodată, despre refuzul plății facuturii către Alfaben, primarul a declarat că pe rolul instanțelor există un litigiu între firmă și Primăria Viile Satu Mare, motiv pentru care nu avea cum să achite factura. Szabolcs Szucs a mai declarat că nu avea cum să facă plata și pentru că investiția nu a fost cuprinsă în bugetul comunei.

Firma Alfaben a executat lucrarea “Strămutarea osemintelor eroilor, construcție și amenajare ansamblu comemorativ din satul Tătărești, comuna Viile Satu Mare”, valoarea contractului fiind de 98.989 lei.

Lucrarea a fost atribuită în aprilie 2012 de fostul primar PDL, Daniel David, pe ultima sută de metri a mandatului, doar cu câteva zile înainte de alegerile locale, când avea să-și piardă funcția în fața lui Szabolcs Szucs. Valoarea de proiectare a investiției a fost de 99.262, Alfaben adjudecându-și lucrarea la un preț de 99, 7% din valoarea estimată, un lucru mai puțin întâlnit în cazul achizițiilor publice. De altfel, fostul primar Daniel David a fost cel care a insistat pe lângă primar să achite factura către Alfaben, pentru ca apoi să-l denunțe și să spună că acesta ar fi pus condiția ca secretara comunei să-și dea demisia.

Alfaben este o firmă de construcții de apartament, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de doar 28.700 lei, mai puțin de o treime din valoarea contractului câștigat la Viile Satu Mare. Asociații firmei sunt soții Vasile și Georgeta Bentia.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. wakeup says:

  Trezireaa!!! nu numai cu asa ceva se ocupa d-ul analfabet Primar de Viile SM,intrebati tiganii,oamenii din zona cum da bani cu ..camata!!da,este si un camatar din aceasta zona d-ul primar.Firma de “salubritate” este un… tractor cu cativa tigani de care isi bate joc Szabi,aduna gunoiul de la oameni,dar este stiut ca aceasta firma este a lui,este firma lui Szabi care acuma, din cateva surse am inteles ca si-a mutat-o pe un angajat din primarie care ii cotizeaza bani din incasari.In loc sa se ocupe de refacerea carosabilului,sa aduca fonduri etc ..el se ocupa doar de ceea ce stie..cateva lucruri enumerate mai sus si nu numai.Chiar va rog si am zugerat mai multor persoane din Viile S.M. sa facem un referendum pentru schimbarea acestui personaj si asta cat mai urgent!

 2. eniko says:

  pe cand urmeaza d-nul PINTEA TIBERIU, alt analfabet in primarie care nu stie nici limba romana dar sa mai conduca o primarie cat despre referendum trebuie sa fii prost ca sa crezi ca UDMR nu il va sustine in continuare cat despre monumentul de la TATARESTI a fost unul din realizarile cu care TIBI s-a laudat in campania electorala in TATARESTI iar suma de 1 MILIARD vechi este suma pe care PSD a votat-o in consiliul local

 3. SZAKACS ERZSEBET says:

  dar ca TIBIKE lucreaza sute de hectare cu japka nu zice nimeni??? ca a incasat sute de mii de euro de la APIA pentru pamanturile batranilor amarati din Tataresti carora nici macar un kg de grau nu le-a dat in schimb????sau ca falsifica semnaturile proprietarilor pe contracte de arenda???acestea cine le va lamuri???

 4. szamoshidi eva says:

  Miért ez a dráma. Mindenki tudja a polgármester aljasságait és ennek semmi köze a tényhez hogy magyar. Mint ember, hagy sok kívánnivalót, de ha nincs kitöl … Lecke! vigyaznni amikor szavazunk! Ha akkor nem érdekelt, akkor megérdemeljük a sorsunkat! Mindenki pontosan tudta, hogy milyen ember.

  de ce nu facut atunci cineva ceva cand inceput asta tot? toatalumea stiut cum e primarul asta si degeaba a spus toata lumea ca e mare greseala sa votati, acuma e problema la toata lumea. Si nici acuma nu faceti ceea ce trebuie.

 5. Radu says:

  De cinci saptamani paginile de Satu Mare incep cu acest articol. E chiar plictisitor, nu ati putea sa mai up-datati stirile de Satu Mare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postaţi un comentariu