Primarul de Satu Mare, declarat incompatibil de ANI

Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare

Un lot de 62 de aleși locali din patru județe din România au fost declarați incomatibili cu funcția ocupată de către Agenția Națională de Integritate (ANI). Printre aceștia se numără și edilul șef al orașului Satu Mare, Dorel Coica. Alături de acesta, alți 22 de primari din județul Satu Mare au avut probleme de incompatibilitate în ultima perioadă și sunt anchetați de către ANI.

62 de primari de aleși locali din județele Galați, Gorj, Teleorman și Satu Mare au fost găsiți incompatibili cu funcțiile ocupate de către Agenția Națională de Integritate. Astfel, 50 de primari și 11 viceprimari au încălcat regimul juridic al incompatibilității, deținând simultan funcții în administrația locală și funcții de administrator sau membru al unui consiliu de administrație din cadrul unei societăți. De asemenea, în cazul unui ales local, ANI a descoperit un conflict de interese, în timp doi primari și un viceprimar sunt suspectați de fals în declarație  după ce nu au menționat în declarațiile de interese calitățile și funcțiile deținute, motiv pentru care Agenția a sesizat organele judiciare competente.

Din Transilvania, cel mai notoriu nume de pe listă este cel al primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. Acesta se află în stare de incompatibilitate din data de 18 iunie 2012, întrucât deține, simultan, funcția de primar și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor a unei firme de furnizare de servicii publice.

Majoritatea primarilor și viceprimarilor sătmăreni declarați incompatibili au avut legătură cu această firmă și în plus, primarul xomunei sătmărene Orașul Nou a fost, concomitent cu mandatul de primar, reprezentant al comunei în cadrul firmei de servicii publice, administrator al unei firme și persoană fizică în cadrul propriei firme.

Mihai Lochli, primarul comunei Ciumești, a fost declarat incompatibil, după ce a deținut simultan funcția de primar ș ice de administrator a două firme din Satu Mare.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dintre acestea, cinci persoane nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu