Primarul Coica vrea credit de 4 milioane euro pentru iluminatul public

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica

Satu Mare s-ar putea afla între cele patru municipii din România în care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va finanţa proiecte de dezvoltare a oraşului. Dacă Satu Mare va fi inclus pe lista celor patru oraşe, cu sprijinul BERD se doreşte realizarea a cel puţin două obiective: reabilitarea integrală a iluminatului public, respectiv reabilitarea faţadelor unor instituţii de învăţământ.  Pentru a cunoaşte la faţa locului obiectivele propuse de conducerea Primăriei, o comisie din partea  BERD s-a întâlnit cu primarul Dorel Coica şi a efectuat vizite în teren, şansele ca Satu Mare să fie sprijinit în derularea proiectelor depinzănd de concluziile trase de specialiştii băncii, precum şi cât de convigător a reuşit să fie edilul şef.

Întrebat despre proiectul privind reabilitarea iluminatului public, primarul Dorel Coica a declarat că acesta ar putea fi pus în practică prin intermediul a două variante: cu finanţare de la BERD o firmă specializată să se ocupe integral de toată investiţia apoi să-şi recupereze banii din economiile pe care municipalitatea le-ar face cu noul sistem de iluminat public, sau, a doua variantă, contractarea unui credit BERD de circa 4 milioane euro, care, potrivit edilului şef, “n-ar creşte gradul de îndatorare a municipiului”.

În privinţa instituţiilor de învăţământ pe care conducerea Primăriei le-ar dori reabilitate, Dorel Coica a declarat că “ar fi câteva şcoli şi grădiniţe”, acestea urmând a fi reabilitate după una dintre metodele menţionate şi în cazul iluminatului public, cheltuielile urmând a fi recuperate ulterior din economiile pe care le-ar face respectivele instituţii de învăţământ.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. habarnam says:

    primarul pare sa fi descoperit o minune a finantelor mondiale: creditul care nu iti creste gradul de indatorare. rambursarile de credit se vor face probabil din tara inorogilor sau din bugetul local al strumpfilor. asteptam cu interes slanina care nu ingrasa si apa care nu te uda.

Postaţi un comentariu