Primăriile din judeţ au restanțe de peste 9 milioane lei

Mircea Ardelean, directorul AJFP Satu Mare, a organizat marți, o conferință de presă, la sediul instituției

Primăriile din judeţul Satu Mare înregistrează plăţi restante mai mari de 90 de zile la buget, în valoare de peste nouă milioane lei, din care mai bine de șapte milioane reprezintă sume fără angajamente legale. Mircea Ardelean, directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Satu Mare, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că execuţiile bugetare ale unităţilor administrativ teritoriale, precum şi datoriile mai mari de 90 de zile, sunt publice deja pe site-ul ANAF. Din datele prezentate de șeful instituției reiese că primăriile din judeţ au sume restante în valoare de 9, 3 milioane lei, din care 7, 3 sunt fără angajamente legale. 

„Este foarte îngrijorător ce se întâmplă. Primarii se angajează la cheltuieli fără acoperire“ a declarat Mircea Ardelean.

Printre administraţiile locale cu restanţele cele mai mari se află Primăria Călineşti Oaş cu restanțe de 706.000 lei, din care 550.000sunt  fără angajamente legale, Primăria Certeze – cu plăţi restante fără angajamente în valoare de 448.000, Primăria Crucişor cu 290.000 lei, Oraşu Nou cu 353.000 lei, Târşolţ – 284.000 lei şi Agriş – 64.000 lei.  Restanţele reprezintă diferite lucrări angajate de edili fără a avea sumele necesare în conturi. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu