Primarii ignoră sms-urile de verificare ale ISU

Colonelul Dan Gheorghe, împuternicit la comanda ISU, s-a plâns de lipsa de receptivitate şi comunicare manifestată de primari

Doar 20 de primari ai unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Satu Mare au răspuns la ultimul antrenament de verificare periodică iniţiat prin sms de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş”. Cu prilejul unei întâlniri de la Palatul Administrativ, colonelul Dan Gheorghe, împuternicit la comanda ISU, s-a plâns de lipsa de receptivitate şi comunicare manifestată de primari cu ocazia antrenamentelor periodice de verificare efectuate prin sms-uri.

“În calitate de reprezentanţi ai comandamentelor pentru situaţii de urgenţă ale unităţilor administrativ teritoriale pe care le conduc, primarii trebuie să răspundă la aceste antrenamente periodice care constau într-un sms din partea noastră. La ultima acţiune de acest fel doar 20 de primari din judeţ au răspuns prin sms, aşa cum prevăd regulile. Dacă la antrenamente au astfel de atitudine, mă întreb cum ar reacţiona într-o situaţie de urgenţă reală” – a declarat colonelul Dan Gheorghe.

Comandantul ISU Someş Satu Mare a atras atenţia primarilor şi asupra faptului că trebuie să fie pregătiţi pentru iarnă, în condiţiile în care INMH a anunţat temperaturi deosebit de scăzute de la începutul lunii noiembrie. Primarii trebuie să se implice atât în privinţa informării cetăţenilor cu privire la evitarea incendiilor în locuinţe, cât şi în menţinerea în condiţii de circulaţie corespunzătoare a traficului pe drumurile naţionale şi judeţene pe care circulă maşinile de mare tonaj – a mai spus Dan Gheorghe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu