Primăria cumpără fostul cinematograf Popular

După reabilitare, fostul cinematograf Popular va redeveni Casa Meşteşugarilor

Imobilul în care a funcţionat fostul cinematograf Popular va fi cumpărat de Primăria Satu Mare, conform proiectului de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de joi, 31 octombrie. Cei 547.700 euro, suma stabilită pentru cumpărarea obiectivului, va fi achitată eşalonat până în 2017, după cum urmează: în anul 2013 suma de 120 000 euro; -în anul 2014 suma de 120 000 euro; -în anul 2015 suma de 107 700 euro; -în anul 2016 suma de 100 000 euro; în anul 2017 suma de 100 000 euro:

Plata se va face în lei la cursul B.N.R din data emiterii facturii iar începând cu tranşa aferentă anului 2014 plata se va efectua în cursul celui de-al doilea trimestru al fiecărui an.
Comisia numită în vederea stabilirii preţului de cumpărare a imobilului, situat pe strada Ştefan cel Mare s-a întrunit în 22 octombrie, cu participarea reprezentanţilor proprietarului -S.C. Urania 2005 Societate Cooperativă – care au fost de acord cu preţul propus şi cu achitarea sumei în tranşe.

Achiziţionarea de către Primărie a imobilului este impusă de condiţiile prevăzuteîn proiectul de cooperare transfrontaslieră „Investiţie imobiliară în vederea dezvoltării întreprinderilor româno-maghiare – Acronym HURO-INVEST” , potrivit cărora beneficiarul trebuie să fie proprietar sau chiriaş cel puţin 13 ani asupra imobilului pentru care se cere finanţarea.

Cu o valoare totală de 1.917.005, 58 euro şi finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, proiectul are ca lider Fundația PRIMOM pentru promovarea intreprinderilor din județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, partener este Primăria municipiul Satu Mare, activitatea principală – reabilitarea unei clădiri emblematice pentru cetățenii municipiului, iar principalul obiectiv – promovarea şi sprijinirea mediului de afaceri transfrontalier. Proiectul își propune refuncționalizarea clădirii și dotarea acesteia cu mobilier, sistem detecție pentru incendii, sistem antiefracție, sistem audio-video, sistem de supraveghere, echipamente IT.

După reabilitare, fostul cinematograf Popular va redeveni Casa Meşteşugarilor şi îşi va recăpăta destinaţia iniţială, devenind un centru de afaceri, de perfecţionare, expoziţii şi promovare. Proiectul a început în ianuarie 2013 şi are o durată de implementare de 24 de luni.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu