Prima stradă pietonală din Sighetu Marmației, inaugurată pe acorduri de Vivaldi

Peste 1.500 de persoane la inaugurarea primei străzi pietonale din Sighetu Marmației

Prima stradă destinată exclusiv traficului pietonal din Sighetu Marmației a fost inaugurată în urmă cu câteva zile, în prezența a peste 1.500 de persoane. Sighetenii au asitat la un concert de excepție al Orchestrei de Cameră a Filarmonicii “Dinu Lipatti”  din Satu Mare, dar au putut admira și o expoziție de fotografii.

Strada Cornelui Coposu, prima strada pietonală din municipiul Sighetu Marmației, a fost inaugurată sâmbătă. La eveniment a participat şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii “Dinu Lipatti” din Satu Mare, care a susţinut un recital de excepţie. „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi au fost pe placul celor peste 1.500 de sigheteni prezenți, la finalul regalului muzical strada Corneliu Coposu răsunând în ropote de aplauze.

Pe lângă recitalul sătmărenilor, sighetenii au putut admira şi o expoziţie de fotografii. Imaginile au fost realizate de un grup de tineri fotografi sigheteni de la Asociaţia „Art Space”, în diferite locuri din judeţul Maramureş. Fotografiile înfăţişează diferite ipostaze ale ţăranului maramureşean, îndeletnicirile acestuia, dar şi peisaje şi locuri reprezentative pentru judeţ.

Pe strada Cornelui Coposu se află numeroare obiective turistice,   cel mai cunoscut fiind Muzeul „Memorialul Durerii”.

[nggallery id=41]

Distribuie:

Postaţi un comentariu