Pregătiţi pentru iarnă. Primăria a făcut recepția utilajelor de deszăpezire

În Satu Mare se va interveni pentru înlăturarea zăpezii cu 134 de oameni şi 55 de utilaje

Societatea de salubrizare SC Florisal SA, care asigură deszăpezirea în Satu Mare, este pregătită să intervină dacă începe să ningă. Directorul Vasile Puşcaş a declarat vineri că în stoc se află pregătite 350 tone clorură de sodiu şi 35 tone clorură de magneziu, iar 1.600 tone de materiale antiderapante (1.300 tone sare şi 300 tone clorură de magneziu ) au fost deja contractate cu fabrici din Dej şi Olanda şi urmează să fie aduse la Satu Mare.

Vasile Puşcaş a mai spus că pregătirile pentru deszăpezire a suprafeţelor din municipiu se vor face la primele anunţuri despre temperaturi de 0 grade.

“Timp de două zile, în patru schimburi, se stropesc suprafeţele cu clorură de magneziu pentru închiderea porilor, după care, indiferent de grosimea stratului de zăpadă aşternut, în cel mult două ore acesta poate fi înlăturat” – a declarat Vasile Puşcaş.

Primarul Dorel Coica, prezent la sediul SC Florisal SA împreună cu viceprimarul Radu Roca şi consilierii Maskulik Csaba (UDMR) şi Cosmin Raţiu (PDL), a declarat că au dorit să vadă dacă flota de utilaje este pregătită pentru deszăpezire şi să se asigure că există toate condiţiile pentru intervenţie în caz de ninsoare, deoarece în această formulă politică a fost votată prelungirea contractului cu forma care asigură salubrizarea oraşului.

În timpul iernii, în Satu Mare se va interveni pentru înlăturarea zăpezii cu 134 de oameni şi 55 de utilaje, iar bugetul alocat pentru deszăpezire este de circa 2, 5 milioane lei.

receptie utilaje florisal

Primarul Dorel Coica a fost prezent la sediul SC Florisal SA împreună cu viceprimarul Radu Roca şi consilierii Maskulik Csaba şi Cosmin Raţiu

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu