Pompierii au dat foc Pieței 25 Octombrie

Demonstratii ale pompierilor

Ziua Pomierilor a fost marcată la Satu Mare printr-un spectacol plin de adrenalină şi suspans organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş. În semn de solidaritate faţă de victimele inundațiilor din judeţul Galaţi, defilarea pompierilor militari a fost anulată.

Anul acesta se împlinesc 165 de ani de la înfiinţarea primelor unităţi de pompieri, din România şi 45 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de pompieri, din municipiul Satu Mare. După citirea obișnuitelor mesaje, transmise de fiecare data cu prilejul Zilei Pompierilor, au avut loc avansări în grad, acordarea pachetelor onorifice si distinctiilor de servici.

Cea mai impresionantă şi spectaculoasă demonstrație a fost cu siguranţă simularea unui incendiu. Sub toate privirile aţintite asupra lor, pompierii au stins o căsuţă din carton şi paie, căreia i să dat foc chiar în mijlocul Pieţei 25 Octombrie. Au fost prezentate şi exerciţii de descarcerare, căutarea de victime cu ajutorul unui câine special antrenat pentru astfel de situaţii, dezamorsarea de muniţie neexplodată şi salvarea de la înălţime.

 

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. JFK says:

    Ipocriti, ne-au afumat balcoanele. Pe camp sau in poligon nu aveau loc suficient, ipocrizie.

Postaţi un comentariu