Poliţiştii trec la catedră

Politistii, profesori pentru o saptamana

În cadrul unui proiect partenerial de prevenire a accidentelor rutiere lansat în ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, aproximativ 500 de tineri din Satu Mare vor fi pregătiţi pentru a face cât mai bine faţă provocărilor unui trafic rutier din ce în ce mai intens.
Proiectul are la bază concluziile desprinse din cercetarea sociologică Accidentele rutiere 2003-2012. Evoluția evenimentelor rutiere grave produse în județul Satu Mare în ultimii 10 ani, lucrare realizată la nivelului Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi tipărită în luna septembrie cu sprijinul Primăriei municipiului.
Adresat tinerilor cu vârste între 18-25 ani, elevi din clasele terminale de liceu, dar şi elevi ai școlilor de șoferi din Satu Mare, Carei și Tășnad,   proiectul are drept scop reducerea numărului de tineri implicați în accidente rutiere grave, ca urmare a constatării faptului că cei cu vârste între 18-25 ani reprezintă 23% din victime şi sunt categoria cea mai victimizată în ultimii ani.
Structurat pe trei module, proiectul le oferă tinerilor ocazia să învețe de la specialiști din cadrul Poliției, Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog și Crucii Roșii, despre consecințele accidentelor, cum pot fi acestea prevenite, ce înseamnă inteligența la volan, care sunt consecințele consumului de alcool/droguri, precum și tehnici de acordare a primului ajutor în caz de accidente rutiere.
Proiectul se va derula în perioada octombrie 2013-martie 2014 în toate școlile de șoferi partenere precum și în licee.

Distribuie:

Postaţi un comentariu