A ucis pe trecerea de pietoni, dar va rămâne în poliție

Până la pronunțarea unei sentințe, poliţista va desfăşura activități de birou în cadrul poliției / Sursa foto: facebook.com

Bianca Avram, polițista de 25 de ani abia ieșită de pe băncile școlii care a omorât marți seara în localitatea Petrești, județul Satu Mare, o femeie de 75 de ani, a reușit să-și spună varianta în fața polițiștilor abia ieri, după ce a ieșit din starea din șoc în care se afla. Tot ieri, oamenii legii au hotărât ca tinerei să-i fie retras armamentul din dotare și să desfășoare activități de birou până când va avea loc pronunțarea unei sentințe în acest caz. Polițista va desfășura de acum doar activități de birou și nu va mai patrula, până la clarificarea situației. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Ana Petric, a declarat că tinerei i-a fost retras, de asemenea, armamentul din dotare.

Varianta polițistei

Ancheta în cazul accidentului produs marți seara în localitatea Petrești, județul Satu Mare, se află în curs de derulare. Polițiștii au audiat-o deja pe agenta de poliție care a produs accidentul și urmează ca și martorii să fie interogați. În cursul zilei de miercuri, în presă au apărut informații conform cărora tânăra de doar 25 de ani ar fi fost neatentă la volan din cauza telefonului mobil, pe care ar fi vrut să-l ridice de pe banchetă pentru a răspunde. Nimic adevărat, spun polițiștii. Tânăra polițista a declarat că înainte de producerea accidentului, pentru o secundă și-a întors privirea către Primăria din localitate, instituție care este amplasată la câțiva metri înainte de trecere, pentru a vedea dacă totul este în ordine. După ce și-a întors privirea era deja prea târziu. Grupul de femei era angajat în trecerea de pietoni, iar polițista nu a mai apucat să le observe și din cauza faptului că erau îmbrăcate în negru. Cel puțin asta le-a spus ea anchetatorilor.

Viteza nu a fost stabilită

Abia ieșită de pe băncile școlii, polițista va desfășura, până la pronunțarea unei sentințe, activități de birou în cadrul poliției. Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Ana Petric, a declarat că pe lângă această măsură, s-a mai decis ca tinerei să-i fie retras armamentul din dotare. De asemenea, cu toate că viteza va avea un cuvânt de spus cu privire la circumstanțele producerii accidentului, partea vătămată nu a cerut încă întocmirea unei expertize tehnice. Ana Petric spune că necesitatea expertizei va fi decisă de  procurorul de caz.

„După ce dosarul va ajunge pe masa procurorului care se va ocupa de caz, acesta va stabili dacă este cazul să fie întocmită sau nu o expertiza pentru a constata viteza cu care tânara a circulat“, a precizat Ana Petric.

Infracţiunea de ucidere din culpă este pedepsită cu închisoare de la 1 la 4 ani. În plus, în cazurile mai grave de accidente de trafic provocate din imprudenţă gravă, răspunsul procurorilor şi al poliţiei judiciare va fi solicitarea trimiterii imediate la închisoare, confiscarea maşinii şi a permisului de conducere.

[stextbox id=”custom” caption=”Polițista avea doar un an experiență”]Reamintim că o femeie de 75 de ani din comuna Petreşti, județul Satu Mare, a decedat şi o alta a fost rănită marți seara, după ce au fost lovite pe trecerea de pietoni de o mașină a poliției. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, la volanul mașinii se afla o agentă de poliție, care nu a acordat prioritate de trecere unui grup de persoane angajate în traversarea trecerii de pietoni. Polițista Bianca Avram, în vârstă de 25 de ani, lucrează la postul de poliție din comuna Petrești și tocmai intrase în tura de noapte. Fusese să verifice o sesizare și, la întoarcere, le-a accidentat pe cele două femei. Una dintre ele, în vârstă de 75 de ani, a suferit o lovitură gravă la cap și a fost transportată de urgență la spitalul din Oradea, însă medicii nu au mai putut să o salveze. Cealaltă femeie a avut mai mult noroc și a scăpat cu răni ușoare. Tânăra de doar  25 de ani a absolvit Școala de Subofițeri Câmpina abia anul trecut, după care a fost repartizată la postul de poliție din Petrești. [/stextbox]

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Rommel says:

  tot e bine ca nu i-au ridicat permisul de conducere …
  nu va pati nimic , este tipic Satmarean & Romanesc 100 % ( va fi o Serban Huidu de Satu Mare ) …
  cum sa faca puscarie doar e Politist ce “mama/dracu” ? ( numai ea stie saraca cate exemane orale a dat sa ajunga pe autospeciale …)

 2. Lex says:

  Rommel stai linistit ca nu a sustinut examene orale pt a ramane in pot acestea sunt procedurile pana la proba contrarie este o fata cu mult bun simt poti sa fi sigur ca o macina constiinta numai ea stie ce sa intamplat hai sa nu mai aruncam cu rahat in persoane

  • Ovy says:

   Cat bun simt ai sa stai “in slujba LEGII” si sa nu iti dai singur demisia cand ai incalcat in cateva secunde o gramada de reguli: neatentie la trafic, nu a incetinit inainte de trecerea de pietoni…. sau nu stia ca e trecere acolo, dar ei cand vaneaza pe cei ce nu opresc la trecere?

 3. vasile says:

  Pacat de aceea batranica dar macar de s-ar invata minte si politistii ca nu e buna singura solutie pe care o stiu ei “””marirea amenzilor”””!!!,ar trebui sa mai gandeasca si proactiv si sa amplaseze semafoare (cu buton) la fiecare trecere de pietoni, inpreuna cu reducerea acestora(tot la cativa metri trecere de pietoni in orase), prin aceste masuri coroborate cu altele sa disciplineze si pietonii nu doar soferii, in aceasta situatie nu cred ca politista sau un alt sofer putea ignora un semafor care indica culoarea rosie!!!! asa era salvata si batrana si politista.

Postaţi un comentariu