Polițist sătmărean declarat incompatibil de ANI

Cosmin Dorel Andreica, politistul declarat incompatibil de către ANI/FOTO: satumareonline

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat starea de incompatibilitate a agentului principal de politie Dorel Cosmin Andreica. Polițistul, angajat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, deține concomitent și funcția de administrator al unei firme de securitate sătmărene.

În comunicatul emis de ANI se precizează că starea de incompatibilitate a polițistului sătmărean a început în data de 23 ianuarie, moment în care și-a început exercitarea funcției de administrator al respectivei firmei de securitate. Astfel, conform articolului 45 din legea 360/2002: „… poliţistului îi este interzis să efectueze, direct sau prin persoane interpuse, activităţi de comerţ ori să participe la administrarea sau conducerea unor societăţi comerciale […] să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică”. Conform ANI, polițistul Dorel Cosmin Andreica a depus deja la propriul dosar de evaluare „un punct de vedere privind exercitarea dreptului la apărare”.

În cazul în care incompatibilitatea politistului sătmărean va fi stabilită în mod irevocabil, acesta nu va avea dreptul să mai dețină o funcție sau o demnitate publică pentru următorii trei ani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu