Poliția de Frontieră avansează în grad 250 de polițiști

Sursa foto: maramedia.ro

Un număr de 250 de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației (ITPF Sighetu Marmaţiei) au fost avansaţi în grad cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră Române. Evenimentul va fi marcat miercuri, când se vor desfășura activități de recompensare a celor care au înregistrat rezultate deosebite în apărarea granițelor ţării.

 Conform unui comunicat de presă remis de ITPF Sighetu Marmaţiei, 10 ofiţeri (cinci din Suceava, unul Satu Mare și 15 din Maramureș) şi 25 agenţi (cinci  din Suceava, cinci din Satu Mare, şi patru din Maramureş) au fost avansaţi înainte de termen la gradul profesional următor pentru rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

 Totodată, la nivelul ITPF Sighetul Marmației un ofiţer şi un agent au primit titlul de „poliţistul de frontieră al anului 2013″, care s-au remarcat prin desfăşurarea de activităţi specifice de poliţie judiciară, obţinând rezultate foarte bune în supravegherea frontierei de stat şi pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere.

 Au mai fost avansaţi la termen, la gradul profesional următor, 63 de ofiţeri (25 din Suceava, 9 din Satu Mare, respectiv 29 din Maramureș), şi 152 agenţi de poliţie (48 din Suceava, 32 din Satu Mare, iar 72 din Maramureș).

            Mâine, Poliția de Frontieră Română aniversează 149 ani de existență instituţională. Data de 24 iulie a fost desemnată ca Ziua Poliției de Frontieră Române în 2001. Alegerea acestei date este legată de unirea celor două structuri granicerești din Moldova și Țara Românească de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza din data de 24 iulie 1864.

Distribuie:

Postaţi un comentariu