Pistă de biciclete de aproape 5 mil. euro între Turulung şi Magosliget

Proiectul a fost lansat joi în localitatea maghiară Kisar

„Pe două roţi între Turulung şi Magosliget”, așa se numește proiectul în cadrul căruia între cele două localități va fi construită o pistă de biciclete.  Proiectul a fost lansat joi în localitatea maghiară Kisar, în prezenţa celor doi manageri de proiect și a președinților consiliilor județene din cele două județe.

Proiectul este finanţat prin programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi prevede construcţia unei piste de biciclişti în lungime de 36 km începând de la Turulung şi până la localitatea Kishódos, după care se va racorda la Magosliget de pista pentru ciclişti existentă de-a lungul Tisei. Proiectul se derulează în parteneriat între Consiliul Judeţean Satu Mare – partener lider, Direcţia Apelor Tisa Superioară (HUN), Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare şi Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa din Cluj.

Proiectul este implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, România şi Ungaria. Obiectivul general al Programului este de a apropia actorii economici, persoanele şi comunităţile, cu scopul de a exploata mai eficient oportunităţile oferite de dezvoltarea comună a zonei de frontieră.

În cadrul proiectului se va realiza un sistem de e-ghidaj multilingv accesibil de pe smartphon-uri şi calculatoare tip tabletă, şi o hartă turistică pentru întreaga zonă atinsă de investiţie.

Bugetul total al proiectului este de 4.692.009 euro, din care 3.987.364, 45 euro reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 312.020, 35 euro este cofinanţarea naţională din partea Guvernului României, 344.749, 2 euro cofinanţare naţională din partea Guvernului Ungariei, 45.383 euro contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Satu Mare, 992 euro contribuţia Societăţii Carpatine Ardelene – Satu Mare şi 1500 euro contribuţia Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa.  Durata de implementare a proiectului este de 24 luni.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu