Peste 90 de medici de renume din România participă la Zilele Medicale ale Țării Oașului

Primarul orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca

Aproximativ 90 de medici renumiți la nivel național s-au înscris ca și participanți la simpozionul “Zilele Medicale ale Țării Oașului“, a cărei deschideri oficiale a avut loc vineri, la Valea Măriei, în prezența autorităților locale.

Tradiţionalul simpozion “Zilele Medicale ale Ţării Oaşului“, ediţia a V-a, are loc în perioada 8-11 august la Complexul de la Valea Măriei, în organizarea Primăriei oraşului Negreşti-Oaş, a Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş şi a Clinicii de Chirurgie IV Cluj-Napoca. Medicii specialişti prezenţi vor aborda în acest an tematica “Actualităţi în oncologia digestivă”. Deschiderea oficială a avut loc vineri, fiind prezenți aproximativ 90 de medici din întreaga țară.

Conf. univ. dr. Vasile Negrean,   principalul organizator al evenimentului

Conf. univ. dr. Vasile Negrean, principalul organizator al evenimentului

„Motivele pentru care am ales această temă sunt multiple. În primul rând frecvența mare a acestei patologii, numărul tot mai mare de sătmăreni care apelează la noi din cauza acestei boli, dar și apariția unor afecțiuni precum diabetul zaharat și obezitatea care reprezintă factor de risc pentru patologia oncologică“, a declarat conf.univ.dr UMF, Vasile Negrean.

Primarul Aurelia Fedorca i-a invitat pe medici să se simtă bine în Țara Oașului și i-a asigurat de întreaga sa susținere. ”Pentru că mă aflu printre specialişti în domeniul medical, ţin să precizez că Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş susţin şi investesc în sistemul de sănătate negreştean, conştienţi fiind că sănătatea semenilor noştri este primordială. Pe lângă vorbe, noi am demonstrat că putem face şi fapte. Pentru noi este foarte important să facem investiţii în structura medicală de specialitate şi acest lucru este o provocare pentru noi”, a declarat Aurelia Fedorca.

Programul a debutat cu prezentarea actualităților terapeutice în cancerul colorectal, de către profesorul dr.Mircea Cazacu, de la Clinica de Chirurgie IV din Cluj Napoca. Apoi au fost abordate subiecte precum actualități terapeutice moderne în neoplaziile digestive, diagnosticul și supravegherea cancerului de colon, aportul imagistic în diagnosticul tumorilor hepatice, factori de risc și diagnostic precoce în cancerul pancreatic și în cel esofagian, diabetul zaharat și neoplaziile digestive, diagnosticul și supravegherea polipilor colonici și colorațiile imunohistochimice în cancerele colorectale cu suspiciune de instabilitate a microsateliților. Evenimentul se va încheia duminică, cu actualități prezentate de specialiști din întreaga țară cu privire la nutriția pacientului cu neoplazie digestivă,  obezitatea – factor de risc pentru neoplaziile digestive, forme anatomopatologice ale cancerului gastric și colonic, laparoscopia diagnostică în cancerul gastric, chirurgia endoscopică transanală a tumorilor rectal, epidemiologia canalelor digestive sau chiar date privind tumorile neuroendocrine digestive.

Zeci de cărți pe aceeași temă cu simpozionul se pot achiziționa de la Valea Măriei

Zeci de cărți pe aceeași temă cu simpozionul se pot achiziționa de la Valea Măriei

Distribuie:

Postaţi un comentariu