Pastorul ucis în Satu Mare și-ar fi visat sfârșitul

Pastorul Adrian Blaga

În urmă cu aproximativ doi ani, pastorul Adrian Blaga, cel care a fost găsit mort zilele trecute împreună cu fiul său pe un câmp din comuna Pomi, județul Satu Mare, și-ar fi visat sfârșitul. Scena visată de victimă a fost una extrem de violentă, potrivit unui filmuleț postat pe youtube, pe măsura celei în care și-a găsit sfârșitul în realitate.

În cadrul unei predici susținute acum doi ani, pastorul năsăudean a relatat credincioșilor prezenți la slujbă un vis tulburător în care se lupta cu un personaj macabru. Deși relatarea acestui vis s-a dorit a fi una de natura metaforică, făcându-se referire la lupta fiecaruia cu demonii interiori, apropiații victimei sunt acum convinși că visul lui Adrian Blaga a prevestit de fapt moartea violentă a acestuia.

„Se făcea că eu eram pe un cal alb şi mergeam printr-o apă, era până la genunchi, era curată, era frumoasă, când cineva urât m-a atacat. A sărit pe mine şi a început să mă bată. Am căzut jos de pe cal, ne luptam cu săbii şi el îmi dădea. Și a început să-mi turtească armura şi scutul. În vis conştientizam că nu mă doare şi nu păţesc nimic şi mă miram. De trei ori am scăpat sabia din mână şi cineva îmbrăcat în alb a venit lângă mine, nu i-am văzut faţa dar ştiu cine era. Ştiţi ce-mi spunea? „Adi, ia sabia şi luptă”. De trei ori mi-a dat sabia. Cumva am aruncat sabia şi i-am împlântat-o în piept. Vedeam aşa ca într-un film cum fuge rănit, cade jos de pe cal, scoate sabia, dar nu a murit. Când şi-a luat masca jos… eram eu. Atunci m-am trezit. Înseamnă asta, dacă vreţi, că ăla urât, vechi, de care mi-e greaţă vrea să-l atace pe cel nou. Singurul mod în care ştiu că pot să fiu biruitor e când iau sabia şi mă lupt“, povestea Adrian Blaga în cadrul predicii, visul avut acum doi ani.

Pastorul a mai explicat că sabia din vis reprezintă de fapt Cuvântul Domnului.

 

 Ipoteză șocantă: crimă urmată de sinucidere?

Jurnaliștii de la cotidianul Jurnalul Național au lansat o idee conform căreia în cazul celor două victime găsite în comuna Pomi ar fi vorba despre o crimă ritualică urmată de o sinucidere. Afirmațiile jurnaliștilor bucureșteni se bazează pe datele oferite de  IPJ Satu Mare. Mai exact, polițiștii sătmăreni spun că nu există nicio leziune defensivă, lucru care arată că niciunul dintre cei doi nu pare a fi opus rezistență.  E greu de crezut, spun ziariștii de la Jurnalul Național, că un bărbat de statura pastorului ar fi putut asista, fără să aibă vreo reacţie fizică, la uciderea fiului său.Totodată, spre deosebire de copil, care fusese lovit la cap, tatăl nu avea decât o tăietură în zona gâtului. Mai mult decât atât, se pare că pastorul era în viață la momentul incendierii mașinii. Toate aceste date puse cap la cap, susțin jurnaliștii, reprezintă argumente care susțin ideea că pastorul Adrian Blaga ar fi săvârși de fapt crima asupra propriului copil, după care și-ar fi luat viața.

 

Pastorul Adrian Blaga a fost găsit mort marți seara, alături de fiul său, Timotei, în vârstă de nouă ani, în zona comunei sătmărene Pomi. Aceștia se aflau într-o autoutilitară incendiată. Încă nu se știe cu exactitate care a fost mobilul celor două crime, însă, conform procurorilor, pastorul ar fi scos din bancă,   în prealabil, o importantă sumă de de bani. Pastorul și fiul său au fost conduși vineri pe ultimul drum de sute de persoane. Anchetatorii au filmat minut cu minut înmormântarea în ideea de a înțelege ce s-a întâmplat la sfârșitul săptămânii trecute.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu