Pădurari prinşi la furat

Pădurari prinşi la furat

În vederea depistării furturilor de masă lemnoasă de pe suprafaţa fondului forestier al judeţului Satu Mare, Direcţia Silvică împreună cu Poliţia şi Jandarmeria efectuează controale periodice. Potrivit raportului prezentat miercuri în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, Direcţia Silvică a efectuat o serie de inspecţii de fond la cantoanele silvice, iar rezultatele nu au fost dintre cele mai bune, fiind aplicate sancţiuni mai multor cantonieri.

Ioan Mihalca, şeful Biroului Tehnic din cadrul Direcţiei Silvice a precizat că au fost efectuate 422 inspecţii în urma cărora a fost identificat un volum de masă lemnoasă tăiată ilegal de 670 mc, din care 120 mc au fost justificaţi prin  55 de acte contravenţionale, iar 287 mc au fost justificaţi  prin opt acte de  infracţiuni. Diferenţa de 263 mc a fost imputată personalului silvic răspunzător.

Cuantumul total al amenzilor contravenţionale rezultate a fost de 152.800 lei. Pădurarilor Ardelean Romică şi  Lup Călin le-au fost imputaţi 12 mc de material lemnos, iar altui pădurar – Ionică Tămâian – 29 mc şi ulterior 24 mc. Aceştia au fost sancţionaţi administrativ cu reducerea salariului   cu 30% pe o perioadă de trei luni.
Alte acţiuni, realizate împreună cu Poliţia şi Jandarmeria, au vizat controlul circulaţiei materialului lemnos  pe drumurile forestiere. Au fost controlate şi verificate în trafic 229 vehicule, fiind constatate patru infracţiuni şi aplicate 89 contravenţii în valoare totală de 35.530 lei. Totodată, au fost confiscaţi 27 mc material lemnos şi un motoferăstrău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu