Ovidiu Silaghi, sămânță de conflict între președinte și premier

Ovidiu Silaghi / Foto: rtv.net

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, sâmbătă seara, că va transmite la Cotroceni propunerea ca Ovidiu Silaghi să fie ministru al Transporturilor.

“O să trimit la Cotroceni propunerea cu dl Silaghi de a fi ministru al Transporturilor, după care preşedintele, nu ştiu în ce termen, va trebui să se pronunţe”, a precizat premierul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În opinia sa, decizia preşedintelui ţării, comunicată liderului liberalilor, Crin Antonescu, de a-l menţine interimar la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea privatizării CFR Marfă este “un joc politic a la Traian Băsescu, dar extrem de neserios”.
El a subliniat că Ministerul Transporturilor este unul extrem de important.

“Dacă (preşedintele – n.r.) îl va respinge pe dl Silaghi, conform deciziei Curţii Constituţionale trebuie să spună şi de ce”, a evidenţiat primul-ministru.

Şeful Guvernului a reiterat că propunerea pentru Ministerul Transporturilor a aparţinut liberalilor, iar el a fost de acord cu ea. “O trimit la preşedinte, până atunci ne ocupăm mai departe de guvernare şi de problemele ţării”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă seară că preşedintele Traian Băsescu i-a spus că îl lasă pe premierul Victor Ponta interimar la Ministerul Transporturilor pentru a finaliza privatizarea CFR Marfă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu