FOTO Olimpiada Ţăranului, la zilele Leader de la Petreşti

Ca la orice concurs, fiecare echipă a avut parte de galerie

Grupul de Acțiune Locală (GAL) Sud-Vest Satu Mare a organizat a sâmbătă în comuna Petreşti, Zilele Leader, eveniment care a avut drept scop promovarea acțiunilor desfășurate în cadrul Programului de Dezvoltare Rurală Leader.

În cadrul manifestării Zilele Leader, cele 19 primării partenere în GAL au amenajat standuri de prezentare a propriilor comune, oferind vizitatorilor produse culinare tradiționale reprezentative zonei.

La standuri s-au putut face degustări ale produselor expuse precum ștrudel, babgulyas, bogracs, toroş, pâine de casă, fructe, tocănițe, ciorbă de pește, prăjituri de casă, sarmale, brânză, slănină, cârnați, palincă și vin. Cele 19 echipe au pregătit standurile cu foarte mare dibăcie și atenție, pentru ca la finalul manifestării să fie votat cel mai frumos stand de prezentare.

Manifestarea a continuat la orele prânzului cu o acțiune inedită în județul Satu Mare, Olimpiada Țăranului. Câte doi reprezentanți ai fiecărei comune s-au întrecut în diverse probe la Olimpiada Țăranului. Echipele au trecut probe gen: slalom ștafetă în sac, aruncarea cizmei de cauciuc, spartul nucilor venite printr-o țeavă, aruncatul la țintă a cartofului sau găsirea ouălor în căpița de fân. Ca la orice concurs, fiecare echipă a avut parte de galerie, iar distracția și voia bună au fost la cote maxime.

La finalul manifestărilor, Ştefan Toga, managerul GAL Sud-Vest Satu Mare, a anunțat câștigătorii celor două concursuri: Cel mai frumos stand de prezentare și Olimpiada Țăranului. Premiul cel mare oferit de GAL Sud-Vest Satu Mare, câștigătorilor celor două concursuri este o excursie la Bruxelles.

Comuna Pișcolt a câștigat titlul de cel mai frumos stand, iar echipa formată din Jenei Zsolt și Enschli Otto din Sanislău a fost declarată câștigătoarea Olimpiadei Țăranului. Pe locurile II și III s-au clasat echipele comunelor Sălacea (Bihor) și Cehal.

Până în prezent la GAL Sud-Vest Satu Mare au fost depuse 46 de proiecte cu o valoare nerambursabilă de 1.411.264 euro şi au fost contractate opt proiecte, iar suma rămasă disponibilă pentru acestea este 307.006 euro.
[nggallery id=211]

Distribuie:

Postaţi un comentariu