O sătmăreancă a obţinut singura notă de 10 la titularizare în Sălaj

Rezultatele au fost afişate la Colegiul API şi la Inspectoratul Şcolar

Primele rezultate la examenul de titularizare din acest an, afişate în urmă cu puţin timp la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” şi la Inspectoratul Şcolar, arată că mai puţin de 50 la sută dintre candidaţii din Sălaj au reuşit să facă la proba scrisă lucrări de cel puţin nota 7, care să le dea dreptul să ocupe un post de titular în învăţământul sălăjean.
Potrivit informaţiilor primite de la inspectorul şcolar Viorel Lungu, dintre cele 417 lucrări trimise către centrele de corectare din ţară, au fost notate doar 413, soarta celor patru lucrări ce reprezintă diferenţa nefiind clarificată încă. Dintre notele acordate, 197 sunt peste 7, ceea ce reprezintă 47, 24 la sută, mai puţin cu câteva zecimi de punct faţă de media pe ţară, de 47, 78 la sută. Sălajul este sub media pe ţară şi în ceea ce priveşte procentul notelor peste 5. Este vorba despre 317 note (cele 197 peste 7 la care se adaugă alte 120 între 5 şi 7), ce reprezintă 76, 01 la sută din total. La nivel naţional au luta note peste 5 79, 89 la sută dintre candidaţi.

Note cuprinse între 1 şi 4.99 au luat 96 de candidaţi.

Extremele dăscălimii sălăjene
Un singur candidat de la examenul din acest an a reuşit să obţină nota 10 la titularizare. Este vorba, însă, despre o dăscăliţă din localitatea sătmăreană Cehal, Florica Racolţa, care a ales să participe la examen în Sălaj. Ea a concurat la specializarea educatoare, unde s-a înregistrat, totodată, şi cel mai mare număr de note de 1: şase. În total, 15 candidaţi au reuşit contraperformanţa să nu mai adauge nici măcar un punct la cel primit din oficiu.

Din Sălaj, cea mai mare notă îi aparţine lui Liviu Măcelar, din Zalău, care a luat 9, 90 la religie penticolstală. El este urmat de Ştefan Mitraşca, tot din Zalău, cu 9, 80 la istorie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu