O nouă țeapă marca Iovan Fogoroși. Un fals angajat al Consiliului Județean a înșelat mai multe firme

Falsul angajat al Consiliului Județean înșela firmele / foto: adevarul.ro

Un tânăr care se dădea angajat al Consiliului Județean Satu Mare a fost prins în flagrant în timp ce voia să ridice de la o firmă mărfuri  în numele unor centre de plasament din județ. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au depistat în flagrant şi l-au reţinut vineri pe Iovan Fogoroși, de 25 de ani, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune, instanţa dispunând ulterior arestarea acestuia pentru 29 de zile. Iovan a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni, a fost eliberat din Penitenciar în aprilie 2013.

Iovan Fogoroși a acţionat de fiecare dată după acelaşi plan: contacta telefonic reprezentanţii unor firme şi, pretinzând că este angajat al Consiliului Judeţean, se arăta interesat de achiziţionarea unor produse pentru casele de copii. Astfel, a reuşit să primească, în numele instituţiei, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ori biciclete pentru copii, paleţi de lemne, fără a mai achita ulterior contravaloarea bunurilor. Toate aceste produse au fost mai apoi vândute.

Într-un alt caz, tânărul a solicitat şi a obţinut sume de bani, pretextând că acestea sunt necesare unor copii bolnavi de cancer, ce necesită tratament medical de urgenţă la Bucureşti. Pentru a crea aparenţa unor operaţiuni legale, Iovan Fogoroși a promis şi încheierea unui contract de sponsorizare cu respectiva societate, act care, desigur, nu a mai fost perfectat.

Prejudiciul stabilit de polițiști se ridică la 25.000 de lei.

Prin aceleași metode, Iovan Fogorosi a înșelat zeci de firme, folosindu-se de ștampile furate de la DGASPC Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu