FOTO / O mână de sindicalişti au pichetat Prefectura

Protestul a avut loc în faţa Instituţiei Prefectului / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Liderii sindicali ai mai multor unităţi de învăţământ din Satu Mare au pichetat joi timp de 15 minute Instituţia Prefectului, protestul fiind inclus în calendarul acţiunilor stabilite la nivelul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret.

Vorbind despre principalele revendicări ale sindicaliştilor, Ioan Drăgan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Satu Mare a declarat: “Un prim punct este finanţarea sistemului de învăţământ! Legal, ar trebui să avem 6% , care este media europeană, dar iar noi avem doar 2, 8 – 3, 2%, deci nu se poate vorbi despre infrastructură sau alte probleme legate de bani. Alt punct este Legea Educaţiei, o lege asumată care, din punctul nostru de vedere nu satisface doleanţele salariaţilor din Educaţie. Nu în ultimul rând este legea salarizării unitare a bugetarilor, adică o salarizare în funcţie de importanţa socială a muncii”.

În 31 octombrie, revendicările sindicaliştilor vor fi prezentate şi în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social la care au fost invitaţi să participe şi parlamentarii sătmăreni.

[nggallery id=226]

Distribuie:

Postaţi un comentariu