O lună cu autobuzul – experimentul unui consilier sătmărean

Consilierul UDMR Butka Gergo

Convis că nu va reuşi să revoluţioneze transportul în comun din Satu Mare, dar optimist, un consilier local UDMR a iniţiat o acţiune proprie prin intermediul căreia a dorit să constate, să noteze şi ulterior să propună conducerii Primăriei strategii puţin costisitoare, aplicabile în termen scurt pentru îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie cu autobuzul.

Astfel, timp de aproape o lună, din dorinţa de-a sparge tiparele ce vizează luarea unor decizii din birou, Butka Gergo a circulat cu toate autobuzele din Satu Mare, a aşteptat în staţii, a stat de vorbă cu cetăţenii care apelează la mijloacele de transport în comun şi cu conducătorii auto ai autobuzelor. Primele concluzii trase în urma experimentului vor fi urmate şi de primele propuneri ce vor fi înaintate conducerilor Primăriei şi societăţii de transport în comun.

“În scurt timp  scurt timp voi recomanda conducerilor primăriei şi SC Transurban SA câteva propuneri care se pot realiza dintr-un buget restrâns. Este vorba, pentru a le exemplifica pe cele realizabile în termen scurt, despre elaborarea unei hărţi a traseelor de autobuz, cât mai accesibilă călătorilor, o prezenţă constantă pe autobuze a poliţiştilor locali în vederea descurajării călătorilor frauduloşi, intervenţia constantă a acestora în staţiile de autobuz blocate de maşinile parcate neregulamentar”.

Butka Gergo spune că pentru ca iniţiativa sa să fie completă, va continua să circule cu autobuzul şi după începerea noului an şcolar, convins că va putea să-şi noteze şi alte constatări interesante. Până atunci, ţinând cont de cele constatate după prima lună de experiment şi mai ales de distanţele mari, cu trasee ineficiente parcurse de autobuze, concluzia consilierului UDMR este că în Satu Mare apelează la mijloacele de transport în comun doar cei ce nu sunt foarte grăbiţi.plimpare-cu-autobuzul

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Rommel says:

    :)) asta-i tare …
    o ramas fara permis de conducere 30 de zile ?

  2. simona says:

    dapa ce ia-i pus viata in pericol unui om tu il faci pe consilierul

Postaţi un comentariu