O nonagenară a încercat să iasă din țară cu un buletin fals

Femeia intenționa să treacă vama ilegal, cu act de identitate fals FOTO:actualitateasm.ro

Poliţiştii de frontieră de la Vama Petea au depistat o femeie în vârstă de 89 ani, din Republica Moldova, care intenţiona să iasă ilegal din România pe la punctul de trecere din Satu Mare, folosind o carte de identitate falsă. Bulentinul moldovencei nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unui act autentic, fapt pentru care femeia este acum cercetată pentru fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals în înscrisuri oficiale și tentativă de ieșire din țară ilegal.

Polițiștii de frontieră au depistat pe femeie duminică, 20 octombrie, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu-Mare, când s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, şofer al unui autoturism în care se afla ca pasager o femeie care, la controlul de frontieră, a prezentat o carte de identitate românească. Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul actului de identitate a constatat că acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, documentul fiind fals total. În urma verificărilor efectuate, lucrătorii noştri au stabilit că femeia care a prezentat documentul fals are 89 ani, este din Republica Moldova şi a intrat legal în România, aceasta deţinând o adeverinţă prin care se atestă faptul că a redobândit cetăţenia română.

În cadrul cercetărilor, femeia a declarat că intenţiona să meargă la fiica ei, aflată în Italia. În acest sens, cealaltă fiica a ei, aflată în Rrepublica Moldova, i-a procurat, prin intermediul unei persoane a cărei identitate nu o cunoaşte, documentul de identitate românesc.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celei în cauză, femeia fiind cercetată în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă la ieşirea din ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu