O avocată din Satu Mare a fost prinsă în flagrant cu o șpagă de 5.000 de euro

Avocata a fost prinsă în flagrant cu o șpagă de 5.000 de euro / Sursa foto: economica.net

O avocată din Baroul Satu Mare a fost reținută, în noaptea de vineri spre sâmbătă și a primit interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile după ce a fost prinsă în flagrant cu o șpagă de 5.000 de euro cerută în numele prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu.

Potrivit unor surse judiciare, Ancuța Ardelean a cerut banii de la doi tineri din localitatea bihoreană Valea lui Mihai care fuseseră cercetați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecere ilegală a frontierei.

În dosarul respectiv, băieții, plecați la muncă în Belgia, fuseseră scoși de sub urmărire penală și amendați administrativ pentru faptele lor, soluție care le-a fost comunicată acasă chiar în cursul săptămânii trecute.

Ardelean, neștiind acest aspect, i-a așteptat, vineri, la intrarea în țară pentru a le aduce la cunoștință faptul că trebuie să plătească 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruți de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, Ana Rusu, care trebuia să avizeze rezoluția în dosarul lor și care, în cazul în care nu vor plăti, urma să schimbe soluția și să-i trimită în judecată.

Având dovada că avocata îi minte, cei doi bihoreni au sunat imediat la Telefonul verde al Direcției Generale Anticorupție, pentru a sesiza fapta de corupție, cazul fiind preluat de procurorii DNA Oradea.

În aceeași seară, în jurul orei 23, Ardelean a fost sunată de băieți și chemată la Valea lui Mihai ca să-i plătească un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 solicitați. Tranzacția a fost supravegheată, însă, de polițiștii DGA Bihor și procurorul șef al Biroului Satu Mare din cadrul DNA Oradea, Ciprian Man, iar femeia a fost ridicată imediat după preluarea plicului cu bani și reținută pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de influență.

Sâmbătă, Ancuța Ardelean a fost prezentată din nou în fața procurorului, pentru audieri. Pusă în fața dovezilor, femeia a recunoscut acuzațiile care îi erau aduse motiv pentru a fost eliberată, primind interdicția de a părăsi localitatea de domiciliu pentru următoarele 29 de zile.

Ancuța Ardelean este fiica preotului ortodox din Bixad și este căsătorită cu polițistul Loredan Ardelean, ofițer la Inspectoratul General pentru Imigrări – Biroul Satu Mare. Sora Lavinia este tot avocată.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Dotore says:

    Daca aveti impreisa ca asta este coruptie sa stiti ca vi se pare. Realitatea este alta, cazul de fata este o nimica toata avand in vedere mizeria din institutii. Din pacate unii jurnalisti folosesc informatiile despre magistrati corupti, murdari, mizerabili doar pentru propriile interese. Nu le publica. Iar cei care stiu despre fapte de coruptie tac ca niste cretini. Satu Mare pute rau si duhneala a ajuns pana la Dobrogea.

  2. satmarean says:

    si alti avocati procedeaza la fel ca si ancuta, nu este nici o noutate.

Postaţi un comentariu