Noutăţi la subvenţiile pentru încălzire

Sursa foto: realitatea.ro

Aproximativ 2.350 de sătmăreni vor beneficia de ajutoare băneşti pentru încălzirea locuinţelor. La Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) Satu Mare procedurile de preluare a cererilor de la viitorii beneficiari vor începe în luna octombrie, după apariţia noului tip de formular, care, începând cu acest an, pe lângă gaze naturale şi lemne, va avea inclusă o rubrică nouă pentru cei ce folosesc energia electrică  în scopul încălzirii locuinţelor.

“Beneficiază de acest tip de subvenţie doar persoanele şi familiile care din motive tehnologice sau economice au fost debranşate de la reţeaua de gaze naturale sau au folosit de la bun început acest tip de încălzire”,  spune Adrian Bălaj, şeful Biroului Prestaţii Sociale din cadrul SPAS

Din evidenţele SPAS, reiese că urmează să beneficieze de subvenţie pentru energia electrică folosită la încălzirea locuinţelor, 191 de familii, domiciliate în blocul  nr.2 de pe strada Ostrovului, respectiv în complexele de locuinţe sociale de pe străzile Toamnei şi Crângului, la care s-ar putea adăuga şi altele dacă întrunesc condiţiile menţionate.

Chiar şi împreună cu cele 191 de familii care vor beneficia de ajutor financiar pentru încălzirea locuinţelor cu energie electrică, la Satu Mare  numărul total al beneficiarilor de subvenţii pentru încălzire s-a redus substanţial în ultimii ani în urma modificărilor legislative operate şi a anchetelor sociale efectuate. Adrian Bălaj precizează:

“Dacă în 2006 au fost preluate 17.891 cereri,   am ajuns ca în 2012 să avem preluate 2.444 cereri. Deci, o diferenţă foarte mare! Această reducere este determinată de modificările legislative din ultimii ani cu privire la impunerea listelor cu bunuri care duc la excluderea acordării ajutoarelor, precum şi verificarea în teren a cel puţin 60% a numărului de cereri depuse”.

Spre deosebire de anii trecuţi, cetăţenii care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale şi întrunesc condiţiile necesare, vor beneficia începând cu acest an de o majorare a cuantumului prevăzut în vederea acoperirii creşterii cu 6 procente a preţului gazelor naturale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu