Hotel din Carei construit cu muncitori “la negru”

Administratorul societății este cercetat acum de polițiști/FOTO: evz.ro

Munca „la negru” a intrat în atenţia poliţiştilor careieni. În urma acțiunilor întreprinse de aceștia, nouă persoane care munceau la construcția unui hotel din oraș au fost depistate fără contracte de muncă. Administratorul societății este anchetat acum de oamenii legii.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, poliţiştii Formaţiunii de Investigare a Fraudelor Carei în cooperare cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare au acţionat luni pe linia combaterii actelor ilicite de comerţ şi a muncii „la negru”.

 ”În contextul acestor acţiuni au fost identificate nouă persoane care munceau la construcţia unui hotel din Carei şi care nu erau angajate  pe baza unor contracte individuale de muncă. Gyorgy E., administratorul societăţii comerciale din Recaş, în cadrul căreia persoanele depistate îşi desfăşurau activitatea, este anchetat acum de poliţişti”, precizează sursa citată.

„Menţionăm că în conformitate cu dispoziţiile Codului Muncii, primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă, constituie infracţiune. Asemenea acţiuni, derulate în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă vor continua la Satu Mare, urmărindu-se respectarea tuturor prevederilor legale în acest domeniu“, se arată în comunicatul Poliției.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Rommel says:

    in Satu Mare , functioneaza un Service Auto ( str Inaului 70 ) fara autorizatii de functionare si cu oamenii la negru (fara carti de munca , fara sa fie angajati ,fara pregatirea necesara ) nu elibereaza bonuri fiscale la incasarea manoperelor nu ofera garantii la serviciile prestate …

Postaţi un comentariu