Nouă cazuri de trafic de persoane la Satu Mare. Campanie de conştientizare în şcoli

trafic de copii
Sursa foto: www.salvaticopiii.ro

Cinci unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare sunt implicate în această perioadă într-o campanie de conştientizare asupra gravităţii şi consecinţelor traficului de copii.

Având denumirea “Împreună putem crea schimbarea”, campania este organizată de Serviciul de intervenţie în situaţii de abuz, violenţă în familie şi trafic de persoane din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, campania se desfăşoară la Şcoala Generală din comuna Botiz, Şcoala Generală şi Liceul Teoretic din Carei, Liceul de Artă Aurel Popp din Satu Mare şi Şcoala Generală din comuna Certeze. Mihaela Bonea, şefa serviciului afirmă că alegerea şcolii din Certeze a fost determinată de faptul că foarte mulţi dintre copiii din această comună au părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

În ultimii doi ani, în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare au fost înregistrate nouă cazuri de trafic de persoane.Din acestea, două au fost înregistrate anul trecut, iar şapte în acest an.

Distribuie:

Postaţi un comentariu