Negreștiul riscă să rămână fără apă potabilă. Autoritățile cer sancționarea consumatorilor ilegali

Întâlnirea a avut loc miercuri, la sediul Primăriei din Negrești-Oaș

           Orașul Negrești Oaș din județul Satu Mare riscă să rămână fără apă potabilă pe fondul secetei prelungite. Operatorul de apă Apaserv SA face un apel la populația din zona oraşului Negreşti Oaş să utilizeze apa potabilă doar în scopuri gospodăreşti, respectiv de uz casnic, deoarece debitele de apă sunt foarte scăzute, existând riscul de a nu a mai putea asigura apa potabilă populaţiei din zonă.

”Solicităm populaţiei să evite folosirea apei potabile în alte scopuri, cum ar fi udatul grădinilor, teraselor, curţilor, pavajelor etc. În caz contrar se vor lua măsuri pentru sistarea furnizării apei prin debranşarea de la reţea”, se arată într-un anunț al Apaserv SA Satu Mare.

Potrivit sursei citate, noaptea, între orele 23-5, presiunea apei va fi redusă, în scopul acumulării apei în rezervoare, pentru asigurarea necesarului zilnic.

Autoritățile și responsabilii în domeniu s-au întâlnit azi la Negrești Oaș pentru a găsi soluții la această problemă. În urma întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram și primarul Aurelia Fedorca fac un apel către consumatori să conştientizeze riscul de a rămâne fără apă potabilă în cazul utilizării acesteia în alte scopuri decât cele gospodăreşti. De asemenea, prefectul a cerut identificarea imediată a consumatorilor ilegali şi sistarea furnizării apei către aceştia, iar pe termen scurt, extinderea contorizării apei la toţi consumatorii.    

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu