Negreşteanul Andrei Bud, bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică

Andrei este elev în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti

Negreşteanul Andrei Viorel Bud a câştigat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică care s-a desfăşurat în aceste zile în Columbia, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Educației.

Tatăl lui Andrei, Viorel Bud, ne-a declarat că e mândru de performanţele fiului său:

“Am fost aproape de argint. Andrei a obţinut 31 de puncte, iar cu 34 s-a luat argintul. Ştiu că Andrei se aştepta la mai mult, dar suntem fericiţi şi aşa”, a declarat Viorel Bud, directorul Liceului Teoretic din Negreşti-Oaş.

 

Andrei Bud a fost elev al Liceului Teoretic Negreşti-Oaş până în clasa a VIII-a, iar acum este elev în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Lui Andrei nu i se pare important câte distincţii a obţinut. Suficient de menţionat că s-a calificat în fiecare lot restrâns, începând cu clasa a IX-a. În clasa a V-a a început să lucreze intens la matematică pentru a-şi repara media stricată de o notă 7 primita la un test. Când a constatat că este talentat, fostul său profesor l-a sprijinit în drumul spre performanţă.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, îşi doreşte să ajungă la o înţelegere mult mai amplă şi în profunzime a ştiinţei şi, nu în ultimul rând, să fie fericit. Pe langa lectură, urmarirea serialelor şi ieşirile cu prietenii, apreciază orice activitate nouă. Îi place să discute probleme de logica şi raţionament.

Andrei Bud a câștigat recent medalia de aur la Balcaniada de Matematică, care s-a desfăşurat în Cipru, după ce în 2011 a obţinut medalia de argint la aceeași competiție, cu toate că era cel mai tânăr membru al lotului naţional.

 

[stextbox id=”custom” caption=”Palmares excelent la Olimpiada Internaţională de Matematică”]Elevii români au cucerit şase medalii (trei medalii de argint şi trei de bronz) la a 54-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiană Santa Maria.

Omer Cerrahoglu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, şi-a trecut în palmares o medalie de argint. Ceilalţi doi laureaţi cu argint sunt Ştefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediţie) şi Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medaliile de bronz au fost obţinute de Ştefan-Cosmin Gramatovici, din clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Tudor Vianu” din Bucureşti, Hai Tran Bah şi Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică a reunit 547 de participanţi din 103 ţări.[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu