Ministrul Apelor, despre digul din Dobra: „Bani aruncaţi pe lucrări prost făcute“. Dirigintele de șantier, demis

Ministrul Lucia Varga a inspectat sâmbătă digul de la Dobra. Foto: Vasile Mihovici

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a declarat vineri  că lucrarea de îndiguire de-a lungul râului Crasna, în comuna Dobra, județul Satu Mare, este una prost executată. Vinovatul este Augustin Moldovan, dirigintele de şantier, care a fost demis din funcţie  în urma inspecției.

„S-a lucrat cu distanţe foarte mari şi a fost semnat un contract care atestă că lucrările au fost bine executate, dar nu este aşa. Mai mult, s-a realizat şi plata în avans pentru o lucrare prost executată. Consider că vinovatul este dirigintele de şantier, căruia trebuie să îi fie reziliat contractual şi înlocuit “, a declarat Ministrul Apelor, Pădurii şi Pisciculturii, Lucia Varga, care a inspectat vineri digul de la Dobra.

Lucrarea de îndiguire din comuna Dobra a fost începută în anul 2009 şi ar fi trebuit să fie terminată în anul 2011. Acum, această lucrare nici măcar nu a fost recepţionată de către beneficiar, Apele Române Satu Mare, din cauza neregulilor.  În acest sens, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a dispus o expertiză tehnică la finalul căreia responsabilii vor fi sancţionaţi.  Lucrarea de îndiguire are o valoare de circa un milion de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu