UPDATE: Amprentele pastorului ucis, identificate pe arma crimei

Pastorul Adrian Blaga

UPDATE:  Anchetatorii adună tot mai multe probe în cazul pastorului Adrian Blaga, găsit mort, împreună cu fiul său, în maşina incendiată,  la marginea unui câmp din Satu Mare. Aceştia iau în calcul varianta unei crime urmate de sinucidere şi asta pentru că, potrivit primelor concluzii ale anchetei derulate de poliţie,  amprentele pastorului au fost găsite pe arma crimei, scrie actualmm.ro.

“Un cioban ar fi găsit telefonul mobil al pastorului şi o borsetă care i-ar fi aparţinut pastorului. De asemenea, cei doi au trecut si prin judeţul Cluj, prin Floreşti pe la o benzinărie şi au plecat. Cei care sunt angajaţi la aceasta benzinărie susţin că l-au văzut pe pastor şi că avea foarte mulţi bani în portmoneu”, mai scrie sursa citată. Ancheta a mai scos la iveală faptul că, într-un PECO, Adrian Blaga ar fi cumpărat combustibil pe care l-ar fi pus într-o canistră.

UPDATE: “Dacă un părinte îşi ucide propriul copil este vorba de o tulburare psihică. Astfel de comportamente au loc când se produce o distorsiune prin care se percepe lumea. Cămătăria este o problemă socială, iar o persoană care ia bani cu împrumut este la limită, nu respectă legea. Este un factor stresant, dar nu trebuie să ducă la decizii extreme. Nu evenimentele ne influenţează, ci modul în care le interpretăm ne determină să simţim şi să acţionăm într-un anume fel”, spune psihologul Daniel David.


Ancheta în cazul pastorului bistrițean, găsit mort în mașina sa, pe un câmp din Satu Mare, alături de fiul său, bate pasul pe loc. Investigatorii se feresc să facă publice detaliile cazului, însă surse din rândul anchetatorilor spun că Adrian Blaga și-ar fi ucis fiul, căruia i-a tăiat gâtul, după care a incendiat mașina în care se afla, cauza morții pastorului fiind intoxicația cu monoxid de carbon.

Ancheta este cu atât mai complicată cu cât apropiații victimelor spun că, în ultimul timp, Adrian Blaga ar fi intrat într-o depresie, după ce cămătari de la care a împrumutat în trecut bani l-ar fi amenințat că o să-i ucidă fiul în cazul în care nu își achită datoriile.

Pastorul Adrian Blaga și fiul său Timotei, în vârstă de 9 ani, au fost găsiți decedați, în seara de 6 august, pe un câmp din localitatea Aciua, aflată pe raza județului Satu Mare. Cei doi călătoreau cu o furgonetă, ce aparținea asociației „Începuturi Noi” la care Adrian Blaga era administrator. Cele două victime au fost găsite sub bancheta din spate a vechicului incendiat, anchetatorii luând în calcul posibilitatea ca tragedia să fie un act de tâlhărie sau o sinucidere.

Macabra descoperire a dat naștere mai multor scenarii, susținute mai mult sau mai puțin de probe. Conform unor materiale video obținute de la o benzinărie la care Adrian Blaga ar fi oprit, se pare că bărbatul era însoțit de doi bărbați și o femeie.

Totuși, misterul este departe de a fi rezolvat. Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Transilvania Reporter că un al doilea set de probe ADN este verificat zilele acestea de criminaliști, însă este puțin probabil ca rezultatele să fie edificatoare, după ce primele probe de ADN verificate nu au condus spre niciun infractor din baza de date a Poliției Române.

Potrivit acelorși surse, verdictul cel mai probabil al anchetei ar fi crimă urmată de sinucidere. În urma autopsiei lui Adrian Blaga, se pare că acesta ar fi murit ca urmare a intoxicației cu monoxid de carbon, rănile din zona gâtului despre care s-a spus că ar fi fost făcute de criminali, fiind superficiale. De asemenea, pe corpul pastorului bistrițean nu a fost găsită nicio urmă de violență, ceea ce lasă loc ipotezei că acesta nu s-ar fi luptat cu niciun criminal în momentul atacului.

Pe de altă parte, anchetatorii încearcă în continuare să dea de urma telefonului pastorului, a celor 3.000 de lei pe care acesta îi avea asupra lui și tableta fiului lui, Timotei.

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Popp says:

  Oricine-l cunoaste pe pastorul Adrian Blaga, dedicarea lui totala si dragostea lui fatza de copii, exclude din start falsa ipoteza lansata de politistii corupti si procurorii incompetenti, diletanti, din judetul Satu-Mare. De fapt, de la inceputul anchetei, Prim-procurorul de la Parchetul Satu-Mare s-a declarat coplesit si depasit de misiunea incredintata lui, scuzindu-se din start ca ei au doar 4 procurori activi, in loc de 22, cit prevede schema de personal pentru judetul lor….

 2. val says:

  Este mult mai plauzibila si mai de bun simt ipoteza ca acei camatari l-au ucis pe pastor si fiul sau. De ce s-au bagat cei doi ucisi sub bancheta din spate a masinii? Si ce ce si-or mai fi dat foc? Si cei doi sau trei prieteni ai pastorului din masina ce zic? Sau nici nu i-ati intrebat fiindca nu i-ati prins, nu? Si ce era mai banal decat ca faptasii sa planteze nicste amprente ale victimei pe arma crimei, ca sa para a fi sinucidere? Ce anchetatori incompetenti si iresponsabili…!!

 3. manu says:

  adevarat spui “val” este rusinos k in lipsa de probe vor sa se “spele” pe maini cu asa zisa “sinucidere”.Sa caute mai multe filmari ca nu doar camera de la benzinarie i-a surprins…si mai ales k se stie k erau insotiti de 2 barbati si o femeie.Aia s-au evaporat? rusineeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Stefan says:

  eu zic ca politia Romana are nevoie de instruire mai multa si aparatura necesara pentru a putea face in detaliu anchetele de acest gen. Nu este acceptabil sa fie lasati liberi astfel de mafioti in Romania. Trebuie facut ceva si nu stat doar asa… Daca politia Romana este incompetenta vom face noi dreptate si nu va fi prea placut asta e sigur pentru ca se va lasa cu multe crime. Vreau sa transmit un mesaj de incurajare spre politia Romana inspre instruire si munca buna fara a accepta sa fie corupti in vre-un sens. La urma urmei asta este datoria lor. Succes politiei Romane!

Postaţi un comentariu