Ipoteza criminaliștilor: pastorul și fiul său, uciși de mai mulți autori

Procuroul criminalist, Dumitru Miclea și procurorul Gabriela Pop

Probele consemnate de criminaliști, de pe raza locului unde a avut loc marți seara dublul asasinat, îi face pe anchetatori să meargă pe ipoteza unei crime executate nu de un singur autori, ci de mai mulți. Rezultatul necropsiei arată că victimelor le-a fost tăiat gâtul, după care au fost abandonate în mașina incendiată, unde au decedat prin inhalarea fumului.

Prim procurorul Dumitru Miclea, de la Pachetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă că acest caz este unul foarte complex, având în vedere că victimele sunt din Bistriţa şi nu se ştie ce căutau în Satu Mare.

„Cazul este foarte complex având în vedere că chiar şi victimele sunt din altă parte, deci nu avem multe date despre comportarea lor şi despre activităţile desfăşurate de aceştia în locurile de domiciliu, fapt care îngreunează unele aspecte privind desfăşurarea cercetării. Ca o concluzie, este cert că este vorba de o infracţiuni de omor deosebit de grav“, a declarat procurorul Dumitru Miclea.

 

Potrivit acestuia, în uciderea celor doi ar fi implicate mai multe persoane, la mijloc fiind posibil să fie vorba şi despre bani. ”’Căutăm să alegem cele mai plauzibile piste pe care să mergem şi să reuşim identificarea autorilor sau autorului. Noi spunem autorilor, având în vedere leziunile suferite de cele două victime. Întrucât Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare funcţionează cu doar patru procurori în loc de 12, din care doi sunt în concediu iar doi suntem pe baricade zi şi noapte”, a mai spus Miclea.

Anchetatorii au strâns o sumedenie de probe, pe baza cărora vor fi identificați suspecții principali. Încă cercul de suspecți nu este unul restrâns, având în vedere că victimele sunt din Bistrița Năsăud. De asemenea, specialiștii nu au aflat cum a ajuns autoutilitara în câmp. Autovehiculul a fost ridicat de polițiști și urmează să se întcmească o expertiză tehnică.

Cert este că necropsia spune că bărbatul de 39 ani prezintă plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionare de vase sanguine, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator, limba şi mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum.

În ceea ce-l priveşte pe minorul de nouă ani, s-a constatat şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine şi de asemenea, fractură deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact putând fi şi ea, cauza tanatogeneratoare.

Poliţiştii, alături de procurori, au mai multe ipoteze, una dintre ele fiind aceea că pastorul a scos o sumă importantă de bani din bancă, după care a fost asasinat. Cazul a fost încadrat în categoria omor deosebit de grav.
Adrian Traian Blaga, pastor asistent al bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi fiul său de nouă ani au fost găsiţi decedaţi marţi seara într-o autoutilitară abandonată şi incendiată pe raza comunei sătmărene Pomi, satul Aciua. Adrian Traian Blaga era director al Asociaţiei Începuturi Noi din Bistriţa, unul dintre furnizorii acreditaţi de servicii sociale de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, care se ocupă de integrarea socială a copiilor cu nevoi speciale şi a celor abandonaţi. Băiatul găsit mort alături de tatăl său avea nouă ani, era unicul copil al familiei şi practica luptele greco-romane.

Distribuie:

Postaţi un comentariu