Începe distribuirea formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Cum vrea SPAS să evite fraudarea

Pentru început vor fi tipărite circa 1.000 de formulare

De la începutul săptămânii viitoare, sătmărenii vor putea ridica formularele pentru ajutoarele de încălzire de la sediul Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) şi de la Biroul de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei.  Anunţul a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă, de directoarea SPAS Satu Mare, Doina Văsuţ.

“Acest formular poate fi folosit şi pentru a beneficia de alocaţii de către familiile monoparentale şi cele complementare, precum şi pentru venitul minim garantat. Totodată, formularele sunt şi pentru beneficiarii ajutoarelor de încălzire a locuinţelor cu gaz, lemne şi energie electrică”, a declarat Doina Văsuţ.

Pentru început vor fi tipărite circa 1.000 de formulare, restul urmând a fi tipărite pe măsura solicitărilor.  Doina Văsuţ spune că pentru a se evita situaţiile din anii trecuţi, când s-au constatat cazuri de tipărire frauduloasă urmată de vinderea formularelor, în acest an documentele vor fi personalizate.

În evidenţele SPAS Satu Mare există în prezent aproximativ 2.350 de viitori beneficiari ai ajutoarelor pentru încălzire, iar 190 dintre aceştia figurează că îşi încălzesc locuinţele cu energie electrică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu