Grădinițe transformate în apartamente pentru actori

Primăria Satu Mara va muta nouă actori ai Teatrului de Nord în apartamentele amenajate în locul a două grădinițe ce funcționau la parterul unor blocuri și care au fost desființate. Apartamentele, cu câte trei camere fiecare, se află la parterele a două blocuri situate pe bulevardul Lucian Blaga, respectiv strada Someşului, iar schimbarea destinaţiei de grădiniţă s-a făcut cu acordul Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean, deoarece s-a considerat că spaţiile sunt improprii desfăşurării activităţii educative a copiilor. Copiii au fost repartizați la alte unități de învățământ.

În şedinţa de joi, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind schimbarea destinaţiei spaţiilor, iar conducerea Primăriei a decis ca apartamentele să fie repartizate unor actori ai secţiilor română şi maghiară de la Teatrul de Nord.

Directorul Sorin Oros afirmă că din cadrul secţiei române a teatrului se află cel puţin nouă actori pentru care în prezent se achită o chirie lunară de 150 euro. La aceştia se adaugă cel puţin cinci din cadrul secţiei maghiare.

“Pentru a folosi cât mai eficient spaţiile şi în vederea reducerii cheltuielilor pentru chirii, în fiecare cameră a celor două apartamente vor locui câte doi actori”- a declarat Sorin Oros.

Distribuie:

Postaţi un comentariu