Simulare. Eveniment grav cu 42 de victime pe Aroportul Satu Mare / Fotogalerie

Actiunea a avut ca scop verificarea capacităţii de intervenţie a tuturor factorilor implicaţi în astfel de situații de urgență

Un număr de 42 de persoane au fost rănite miercuri pe Aeroportul Internaţional din Satu Mare, după ce aeronava care trebuia să decoleze pentru a se deplasa la Bucureşti a suferit o avarie gravă. La faţa locului s-au deplasat toţi factorii implicaţi în intervenţiile pentru situaţii de urgenţă, inclusiv un echipaj al Flotilei 71 Aeriană Câmpia Turzii. Din cauza numărului mare al victimelor, a fost necesară activarea planului roşu de intervenţie, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş înştiinţând conducerea Instituţiei Prefectului despre eveniment.

Acesta a fost, din fericire, scenariul unui exerciţiu privind punerea în aplicare a “Planului de acţiuni de răspuns la situaţiile de urgenţă”, având ca scop verificarea capacităţii de intervenţie a tuturor factorilor implicaţi în astfel de cazuri. Pentru început, aşa cum cer protocoalele, a intervenit Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al Aeroportului, care asistă la fiecare decolare, respectiv aterizare operate de pe Aeroportul sătmărean.

Următoarele intervenţii au fost efectuate de către SMURD, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş, Inspectoratele de Jandarmi şi Poliţie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Unitatea de Primire a Urgenţelor Satu Mare, în timp ce o mână preţioasă de ajutor a venit din partea unui echipaj al Flotilei 71 Aeriană Câmpia Turzii.  La finalul exerciţiului, Nicolae Fechete, directorul Aeroportului Satu Mare, conştient că ar  fi fost loc şi de mai bine, s-a declarat totuşi mulţumit.

“S-a făcut tot ce s-a putut, iar în urma derulării exerciţiului considerăm că au fost înregistraţi timpi normali de intervenţie” – a declarat Nicolae Fechete.

Pe lângă timpii de intervenţie în astfel de situaţii, o importanţă deosebită a avut implicarea coordonată a tuturor factorilor cu responsabilităţi pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă.

[nggallery id=134]

Distribuie:

Postaţi un comentariu