Formare profesională transfrontalieră pentru incluziune socială

Acţiunea este parte a proiectului “Pod cultural transfrontalier pentru incluziune socială"

Un număr de 14 profesionişti cu activitate în domeniul social în România, Ungaria şi Ucraina participă la Satu Mare la o sesiune de formare în domeniul tehnicilor specifice terapiilor expresive. Acţiunea este parte a proiectului de cooperare transfrontalieră “Pod cultural transfrontalier pentru incluziune socială”, implementat de în perioada 1 august 2013 – 31 iulie 2014 de Centrul de Resurse CREST Satu Mare în parteneriat cu cinci organizaţii neguvernamentale din România, Ungaria şi Ucraina.

Cursul de formare intitulat “Folosirea de tehnici de terapii expresive în cadrul programelor de dezvoltare personală construite pentru copiii şi tineri aflaţi în dificultate”, are drept scop dezvoltarea competenţelor celor 14 profesionişti – asistenţi sociali, educatori, pedagogi, profesori şi instructori – de a utiliza tehnici expresive ca instrumente terapeutice şi educaţionale în activitatea cu copii şi tineri aflaţi în dificultate. Formarea are un caracter inovativ, fiind susţinută de către formatori din cadrul Asociaţiei de Terapie prin Joc şi Dramaterapie din România, care-i învaţă pe participanţi cum să acceseze şi să activeze resursele creative, cum să acumuleze informaţii specifice abordării dramaterapeutice cu privire la modalităţile de lucru cu copiii şi tinerii.

A doua sesiune de formare va avea loc tot la Satu Mare, în perioada 4-8 noiembrie, după care participanţii vor construi programe de dezvoltare personală utilizând tehnicile învăţate. Incepând cu anul viitor aceste tehnici vor fi implementate în centrele de zi ale orgnizaţiilor din care provin, bazându-se pe evaluarea nevoilor celor 50 de copii şi tineri beneficiari direcţi ai proiectului. În centrul acestor programe se va afla un proces de construire cu copii şi tinerii a unor spectacole artistice bazate pe elemente de cultură, tradiţie şi folclor din zona transfrontalieră .La finalul proiectului sunt prevăzute organizarea unei tabere şi a unui festival internaţionale, în cadrul cărora copii şi tinerii vor interacţiona dezvoltându-şi abilităţile de viaţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu