Filmul “După FEL și CHIP“, la Carei direct de la Cannes

Paula Oneț este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca

Scurtmetrajul „După FEL şi CHIP”, un film regizat de sătmăreanca Paula Oneţ a fost selectat să ruleze în pauzele dintre proiecţiile filmelor de lungmetraj ce sunt înscrise în prestigiosul Festival de Film de la Cannes. Filmul va fi prezentat în premieră la Carei, orașul natal al Paulei, pe 20 septembrie.

Filmul documentar „după FEL și CHIP”, regizat de Paula Oneț prezintă frânturi din viețile oamenilor care se confruntă cu propria fotografie de pe piatra de mormânt, fiind încă în viață. Documentarul este cel de licență al careiencei Paula Oneț, care urmează a fi proiectat în premieră la Carei pe data de 20 septembrie, la castelul Karolyi – sala Cavalerilor, de la ora 19:00. Paula Oneț va fi prezentă înainte și după proiecție pentru a vorbi despre realizarea acestui film, despre traseul lui și pentru răspunde la eventualele întrebări.

Paula Oneț este absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca și masterandă la Universitatea de Arte București, specializarea Fotografie și Imagine Dinamică. În toți acești ani, Paula a obținut burse de studiu în Seoul, Coreea de Sud și Turcia, precum și două rezidențe de creație, prima în Paris (oferită de ICR Paris) și cea de-a doua în Suedia (oferită de asociația 4culture) .

Pe lângă experiența profesională obținută la TVR Cluj ca video-reporter, ea participă la workshopuri internaționale de film alături de cineaști selectați din întreaga lume. Printre acestea se numără workshopul Aristoteles (2011-România),  StoryDoc (2012-Grecia și Germania) și Interaction (2013-Serbia). Mai mult, Paula a primit la începutul acestui an Mențiunea Specială de Excelență Academică oferită de Liga Studenților Români din Străinătate pentru rezultatele obținute în urma bursei de studiu Erasmus. În prezent Paula locuiește și studiază la București, este coordonator multimedia în cadrul asociației 4Culture și lucrează la proiecte independente de film documentar.

Filmul documentar „după FEL și CHIP”,  pe care veți avea ocazia să-l vedeți vineri, la Carei, a fost premiat și apreciat atât la festivaluri de film din Romania (Timishort, Gala UCIN) dar și în străinătate, având premiera internațională în cadrul prestigiosului festival de film de la Karlovy Vary în luna iunie 2013. Pe lângă acesta, filmul a intrat în selecția oficială în festivaluri internaționale precum : Jameson Cinefest din Ungaria,  Kinemastik Malta (obținând Mențiunea Specială a Juriului), Cannes Film Festival– secțiunea Short Film Corner, Timishort Film Fest (premiat pentru Cel mai bun Film Romanesc șiPremiul Publicului), Gala Uniunii Cineaștilor din România (fiind ales Cel mai bun film de scurt metraj din 2013).

Filmul a mai fost proiectat în cadrul Zilelor Municipiului Carei, dar numai pentru turiști, în 20 septembrie având loc de fapt proiecția oficială a filmului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu