UPDATE Fetiţa de 3 ani a fost desfigurată de câinele unor vecini

Sursa foto: rtv.ro

O fetiţă în vârstă de 3 ani din satul Bicău se află internată în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Satu Mare după ce a fost muşcată de un câine. Incidentul a avut loc sâmbătă şi iniţial, fetiţa a fost transportată cu ambulanţa la Unitatea de Primire a Urgenţelor Satu Mare unde a primit îngrijirile de specialitate pentru rănile multiple de la nivelul feţei, ochilor şi scalpului. Ulterior, deoarece nu se ştia dacă patrupedul care a muşcat-o este vaccinat, a fost transferată în Secţia de Boli Infecţioase unde se află şi în prezent sub supraveghere medicală.

Atacată de câinele unor vecini

Din cele relatate de mama victimei,   agresiunea asupra fetiţei s-a produs în timp ce Alina se juca împreună cu surioara de 4 ani în curtea casei, cu câinele familiei. Câinele unor vecini a pătruns în curtea unde se jucau cele două fetiţe şi a atacat-o pe Alina. Mama copiilor, care se afla în casă, a fost alertată de plânsetele celor două fetiţe.  La faţa locului s-au deplasat atât medicul veterinar cât şi poliţistul din comună pentru a stabili împrejurările agresiunii, iar Alina a fost transportată de urgenţă la Satu Mare.

 Alina se află sub tratament la Secţia de Boli Infecţioase

Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, afirmă că până când se va şti dacă patrupedul care a agresat-o a fost vaccinat, Alina este sub supravegherea medicilor de la Secţia de Boli Infecţioase. Acesteia îi este administrat atât tratament cu antibiotice, cât seroterapie, adică o soluţie cu anticorpi, urmând ca în termen de 14 zile să-i fie urmărită evoluţia pentru a se stabili dacă este necesară administrarea vaccinului antirabic. Totodată, fetiţa urmează să fie consultată şi de un specialist în Chirurgie Plastică pentru ca după vindecarea plăgilor, dacă este cazul, să se intervină în vederea înlăturării cicatricilor.

 Primarul Traian Ciurdaş: Cred că pisicile şi câinii sunt vaccinaţi

Pe de altă parte, întrebat dacă în satele comunei Bârsău sunt luate măsuri de vaccinare a câinilor din gospodăriile cetăţenilor, primarul Traian Ciurdaş a declarat:

 “Din câte cunosc, medicul veterinar vaccinează periodic câinii şi pisicile din gospodăriile cetăţenilor. Şi cei trei câini ai mei au fost vaccinaţi”!

Traian Ciurdaş mai spune că în şedinţa Consiliului Local din 17 septembrie, s-a discutat despre necesitatea informării proprietarilor de câini care domiciliază în zona şcolilor, asupra faptului că sunt obligaţi să-i supravegheze în special la orele când ies copiii de la şcoală. Despre incidentul cu fetiţa din Bicău, primarul Ciurdaş nu ştia nimic.

Cel puţin 35 de persoane muşcate săptămânal de câini

La Unitatea de Primire a Urgenţelor Satu Mare se prezintă săptămânal cel puţin 35 de persoane muşcate de câini – afirmă purtătorul de cuvânt Constantin Demian. Cu menţiunea că aceste evenimente înregistrează o evoluţie destul de semnificativă în perioadele călduroase ale verii. Totodată, Constantin Demian afirmă că numărul persoanelor muşcate de câini poate fi şi mai mare în realitate, în condiţiile în care nu toţi cei agresaţi se prezintă la medic.

În cazurile în care persoanele muşcate de câini nu aduc dovada că patrupedul a fost vaccinat, victimelor li se administrează vaccinul antirabic. Constantin Demian declară:

“În prezent, Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului judeţean dispune de vaccin antirabic pentru o perioadă de 30 de zile. Aceasta este cantitatea obişnuită aflată în stocul secţiei, deoarece vaccinul fiind foarte scump este achiziţionat doar în număr limitat de doze”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu