Episcopul ortodox Iustin Sigheteanu: Reparaţi drumul spre cimitirul din Balta Blondă, altfel rămâneţi fără clienţi!

Până la cimitirul din Balta Blondă, din Satu Mare trebuie parcurşi aproape 10 km de drum desfundat

Cel de-al treilea cimitir parohial din Satu Mare a devenit funcţional în mod oficial începând de marţi, odată cu sfinţirea capelei şi a bisericii închinate Sâmbetei Învierii lui Lazăr. Este vorba despre cimitirul parohial al bisericii Sfinţii Împăraţi “Constantin şi Elena”, aflată în construcţie de ani buni la capătul podului Golescu din municipiu. Situat în Balta Blondă, cimitirul se întinde pe o suprafaţă de 3 hectare şi, potrivit preotului paroh Gabriel Gorgan,   ar putea dispune de până la 4.000 de locuri de veci. Preotul paroh Gabriel Gorgan mai spune că un loc de veci în cimitir costă 600 lei şi că vor fi acceptaţi pentru înhumare şi credincioşii din alte parohii, respectiv de orice confesiune.

La ceremonia de sfinţire a capelei şi bisericii din cimitir a participat şi  Prea Sfinţitul Părinte Iustin Sigheteanu, episcopul ortodox al Maramureşului şi Sătmarului. După ce a solicitat cu fermitate autorităţilor locale sătmărene să nu mai elibereze autorizaţii de construcţie pentru cimitire private, episcopul Maramureşului şi Sătmarului a făcut şi o remarcă pertinentă cu referire  la distanţa foarte mare faţă de municipiu şi starea deplorabilă a drumului care duce spre Sătmărel: “Dacă nu reparaţi drumul, o să rămâneţi fără clienţi”!

Pe lângă că este justificată şi logică, sugestia episcopului ortodox  evidenţiază şi un alt aspect: până la cimitirul din Balta Blondă, din Satu Mare trebuie parcurşi aproape 10 km de drum desfundat, aflat într-o eternă reabilitare! Iar acesta poate fi un argument cât se poate de logic pentru sătmărenii care preferă să-şi îngroape morţii în cimitirul privat. Sau în celelale din oraş, dacă găsesc locuri libere.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. podina cristian says:

    da pina se repara,? una e sa propui si alta sa impui asta sa facut sa impus din pacate si d-n ROCA a plecat capul si a zis ….,,,se stie,,,,,

Postaţi un comentariu