Elicopter SMURD, defectat în curtea Spitalului Judeţean

Foto: smurd.ro

Un elicopter SMURD care trebuia să transporte la Bucureşti un pacient în stare gravă s-a defectat sâmbătă în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare în timp ce încerca să decoleze.

Purtătorul de cuvânt al SJU, Constantin Demian, a declarat pentru AGERPRES că pacientul de 27 de ani a fost transportat în aeronavă, dar aceasta nu a mai decolat, din motive tehnice.

‘Avem internat pe secţia de terapie intensivă un pacient de 27 de ani, victima unui accident rutier petrecut în urmă cu două zile. Are traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic, fracturi costale, fractură de femur operată, contuzie hepatică, şoc hemoragic. La insistenţele aparţinătorilor s-a solicitat un transfer al pacientului la o clinică de specialitate din Bucureşti, motiv pentru care s-a solicitat şi un elicopter SMURD. Pacientul nu poate fi transportat cu mijloacele obişnuite, cu ambulanţă, dar aparatul a rămas la sol din motive tehnice’, a declarat Constantin Demian.

Potrivit acestuia, din cauza stării grave, pacientul nu poate fi transportat cu ambulanţa până în Bucureşti, fiind internat la terapie intensivă.

 

‘Pacientul a ajuns în elicopter, dar nu a mai putut decola acest aparat. L-am readus în secţia de terapie intensivă, este stabilizat, situaţia lui este gravă. Pacientul poate fi transportat într-o ambulanţă până la aeroport, dar după cum au relatat medicii de la terapie intensivă se opun transportului cu ambulanţă până în Bucureşti’, a precizat Demian.

Medicii de pe elicopter aşteaptă o echipă tehnică de la SMURD să remedieze defecţiunea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu