Elevii sătmăreni, în grevă japoneză

elevi greva japoneza
Peste 650 de elevi de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" s-au aflat miercuri în grevă japoneză

Aproximativ 15.000 elevi de la liceele din judeţul Satu Mare s-au aflat miercuri în grevă japoneză în semn de protest faţă de subfinanţarea sistemului educaţional din România.

Acţiunea a fost organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor şi s-a alăturat celor care au avut loc la nivel naţional. Paul Marc, preşedintele Consiliului Judeţean al elevilor Satu Mare a declarat că prin acţiunea lor, elevii atrag atenţia asupra faptului că Guvernul ar trebui să aloce 6% din PIB pentru educaţie, iar unităţile de învăţământ ar trebui să fie dotate corespunzător.

Alte cerinţe ale elevilor se referă la adaptarea învăţământului tehnologic la cerinţele agenţilor economici, creşterea alocaţiilor, manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a, respectiv revizuirea curriculumului şcolar şi a conţinutului manualelor şcolare.

În timpul grevei japoneze elevii au purtat banderole albe pe braţ. La Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” s-au aflat în grevă japoneză peste 650 de elevi.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. ElevANONIM says:

    greva japoneza a fost nu doar la Eminescu, ci si in alte unitati de invatamant din JUDET. Rusine pentru dezinformare!

  2. asdasd says:

    care au fost aia 650 de la eminescu ? Au fost maxim 100,in niciun caz mai multi.Copii astia habar nu au ce inseamna PIB sau despre ce e vorba in tot haosul care are loc la nivel national.Dar ei fac greva japoneza,nici in acest caz probabil nu cunoscand insemnatatea termenului de *greva japoneza*.
    Au purtat 2-3 pauze banderole pe mana cat sa dea presei un subiect de ziar si apoi si-au bagat ceva in ea greva.De parca pe cineva din conducerea tarii intereseaza ca elevii de la eminescu din sm poarta banderole albe pe mana.

Postaţi un comentariu