Efectul Transilvania Reporter: Razii de amploare în bordelul clandestin de pe aleea Justiţiei

Horea 6 - simbolul decăderii orașului și al impotenței autorităților locale / Fotoreporter: Vasile Mihovici

Ancheta jurnalistică publicată de Transilvania Reporter în 18 iulie sub titlul “Horea 6. Bordelul clandestin de pe aleea Justiţiei“, a avut efect. Cu o săptămână în urmă,   o echipă mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Primăriei, Poliţiei municipiului, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, au efectuat o razie la faţa locului.

Viceprimarul Marcela Papici, a declarat că în imobilul de pe strada Horea locuiesc aproximativ 80 de persoane incluse în trei categorii: proprietari, chiriaşi şi fără forme legale. În cazul a 67 dintre aceştia, care au fost găsiţi acasă, s-a procedat la legitimare. Măsurile luate în urma raziei au vizat înştiinţarea celor care locuiesc cu forme legale asupra obligativităţii achitării restanţelor, acolo unde sunt înregistrate datorii şi obligativitatea privind întreţinerea locuinţelor. În privinţa locatarilor fără forme legale, Marcela Papici a declarat că acolo unde poliţiştii vor constata că nu există probleme deosebite, locatarilor le vor fi încheiate contracte de închiriere cu durata de 1 an.

Întrebată despre locatara în vârstă de 60de ani, deocamdată singura care urmează să fie evacuată din imobil, Marcela Papici a declarat că nu este o măsură abuzivă, aşa cum se crede. “Această femeie locuieşte fără forme legale pe strada Horea nr.6, după ce în urmă cu câţiva ani şi-a înstrăinat propria locuinţă. Conform legii, ea ar fi trebuit să facă o declaraţie pe propria răspundere la notar, dar a nesocotit acest lucru” – a declarat Papici.

Următoarea razie la faţa locului va avea loc marţi,  13 august.

Citește și Horea 6. Bordelul clandestin de pe aleea Justiţiei
Distribuie:

Postaţi un comentariu