Documentar despre cerşetorii şi copiii străzii din Satu Mare

Veronica Fernandez va realiza un documentar despre cerşetorii şi copiii străzii din Satu Mare care va fi difuzat la nivel internaţional

O tânără din Spania, care a lucrat în echipele de producţie ce au realizat filme ale unor regizori precum Francis Ford Copolla şi cu actori precum Penelope Cruz, Javier Bardin, Cameron Diaz şi Matt Damon, va realiza un documentar profesionist despre cerşetori, copiii şi tinerii străzii din Satu Mare.

Veronica Fernandez are 27 de ani şi este absolventă a Şcolii Internaţionale de Protocol din cadrul Universităţii  “Miguel Hernandez” din Elche, Spania, iar de o săptămână se află la Satu Mare. Ea a ales să-i cunoască pe cerşetorii din Satu Mare, respectiv pe copiii şi tinerii străzii care frecventează Centrul de Zi al Asociaţiei STEA, despre care va realiza un documentar care va fi subtitrat în limbile engleză, franceză, spaniolă şi italiană şi va fi difuzat la nivel internaţional. Pentru realizarea documentarului, la Satu Mare va sosi în scurt timp o echipă de specialişti din Spania care, împreună cu Veronica, timp de două luni se vor afla în mijlocul copiilor şi tinerilor străzii, şi printre cerşetori.

Veronica Fernandez a declarat că a auzit despre copiii străzii aflaţi în evidenţele Asociaţiei STEA din Satu Mare de la italianca Ylenia Perottelli, care a petrecut o perioadă la Satu Mare, ca voluntar în cadrul asociaţiei. “Pentru mine nu este ceva nou ceea ce am vazut. Făcând mulţi ani muncă de voluntariat, pot spune că m-am confruntat cu multe situaţii de acest gen. Însă ceea ce am văzut este o realitate dură şi totodată interesantă” – a declarat Veronica Fernandez după ce a vizitat câteva dintre colibele în care trăiesc cerşetorii. “În Spania am cunoscut muţti ţigani însă nu trăiesc chiar în astfel de condiţii precare. Consider că trebuie să ne deschidem ochii şi să ne indignăm. Nu putem să stăm acasă pe canapele, mâncând şi  jucândi-ne pe play-station în timp ce afară, unii mor de foame sau îngheaţă de frig. Este inacceptabil! – a mai declarat Veronica.

Distribuie:

Postaţi un comentariu