DNA a pus sechestru pe averea lui Michael Power. Samsarul și-a ascuns milioanele în Franța

Michael Mureșan

Samsarul Michael ”Power” Mureșan a părăsit țara după ce DNA a intrat pe firul tunului de 5, 2 milioane de euro pe care le-a încasat din drepturi litigioase de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, dar s-a reîntors luni dimineața după ce a fost dat în consemn de frontieră. Soția sa Cristina a plecat și ea din țară, dar s-a reîntors duminică pentru a-și duce și copiii, fiind oprită la frontieră și întoarsă din drum. DNA a pus sechestru asigurator pe toată averea lor, în total nu mai puțin de 27 de imobile. În conturile acestora n-au mai găsit însă niciun leu. Anchetatorii au audiat deja mai multe persoane implicate în acest caz și încearcă să identifice vocea persoanei din ANRP care a luat mita de 1, 3 milioane de euro.

În Afacerea Power sunt implicate mai multe personaje din lumea politică, a justiției, dar și din lumea interlopă. Începând de la funcționari din Primăria Satu Mare până la funcționari din ANRP București, de la magistrați din Satu Mare până la magistrați și executori judecătorești din Capitală, politiceni mărunți și interlopi care au profitat de pe urma afacerii. Pentru toți se anunță o lungă vară fierbinte. În acest timp, adevărații beneficiari ai despăgubirii de 5, 2 milioane de euro declară că nu știau că Tribunalul Satu Mare le-a stabilit o sumă atât de mare pentru terenul de 2 hectare din ”Grădina Kindriș” din municipiul Satu Mare.

 

Citește și: Ultimul tun al mafiei retrocedărilor. Cum să faci 5 milioane euro și să dai 1 milion șpagă

 

Oficial, în concediu la mare

Surse judiciare au declarat pentru Transilvania Reporter că samsarul de imobile retrocedate Michael Mureșan a părăsit țara după ce procurorii DNA au început o anchetă împotriva sa. Acesta a ieșit din țară împreună cu soția sa, în cursul zilei de vineri, plecând spre o direcție necunoscută. Duminică, Cristina Mureșan s-a reîntors în țară pentru a-și duce și cei doi copii, dar a fost oprită din drum la Vama Petea. Se întâmpla în jurul orei 23.00. ”Duminică seara s-a prezentat, pe sensul de ieșire din țară la Vama Petea, Cristina Mureșan împreună cu doi minori pentru care nu avea împuternicire. A fost întoarsă din drum”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Satu Mare, Oana Totorean.

DNA i-a dat luni în consemn la frontieră pe cei doi, însă ulterior s-a întors în țară și Michael Mureșan, de semnăturile căreia avea nevoie soția sa pentru a putea părăsi România cu copiii. Oficial, cei doi au lansat zvonul că ar fi în drum spre mare.

 

michael-muresan-porche

 

Sechestru pe 27 de proprietăți, prin conturi bate vântul

Pe de altă parte, anchetatorii au pus sechestru asigurator pe toate bunurile familiei pe care le-au putut identifica. Astfel, ar fi fost pus sechestru pe nu mai puțin de 27 de proprietăți. Printre bunurile sechestrate se numără și Villa Body, hotelul din centrul municipiului Satu Mare pe care soții Mureșan l-ar fi achiziționat după ce au încasat cei 5, 2 milioane de euro de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților (ANRP). Hotelul a fost cumpărat de la Reiffeissen Bank cu suma de 450.000 de euro, la nici o lună după ce a încasat banii din drepturile litigioase, însă nu direct, ci prin interpuși.

Anchetatorii au încercat să pună sechestru și pe conturile lui Michael ”Power”, dar au avut surpriza să afle că nu are niciun leu la bancă. După ce a încasat cele 5, 2 milioane de euro de la ANRP în 13 mai 2013, acesta a rulat banii prin mai multe bănci, reușind în final să-și găsească filiera prin care să scoată numerar sume și de peste 1 milion de euro, fără a fi sesizat Oficiul de Spălare a Banilor. Oficiul ar fi intrat ulterior pe fir. În nici o lună, samsarul și-a lichidat banii din conturi. Sursele citate afirmă că acesta și-ar fi dus o parte din bani, aproximativ 3 milioane de euro, înafara țării, mai exact într-o locație din Marsilia – Franța. Restul banilor, 2, 2 milioane de euro, i-a cheltuit dând mită la ANRP, plătind polițe către interlopi, investind în mașini de lux și în noul hotel central.

 

Vocea misterioasă din ANRP

Miza anchetatorilor este însă mult mai mare: să afle cui i-a dat Michael Mureșan mita de 1, 3 milioane de euro pentru a putea executa conturile ANRP în momentul în care intraseră bani. Mai exact, procurorii anticorupție încearcă să identifice vocea persoanelor mituite din înregistrările obținute în urma percheziției efectuate, în cursul zilei de joi, la Michael Mureșan. De altfel, anchetatorii expertizează mai multe înregistrări pe care le-a făcut Mureșan în cadrul discuțiilor pe care le-a avut cu mai multe persoane cu care a avut afaceri. Este vorba atât de funcționari din Primăria Satu Mare cât și de funcționari din ANRP București, de magistrați din Satu Mare până la magistrați și executori judecătorești din București, politiceni mărunți și interlopi care au profitat de pe urma afacerii.

 

Beneficiarii nu știau de despăgubire!

Ancheta se va extinde cu atât mai mult cu cât beneficiarii reali ai despăgubirii stabilite de Tribunalul Satu Mare, Nicolae Kindriş şi Ecaterina Nemeş, nu ar fi știut că au obținut în instanță despăgubiri de 5, 2 milioane de euro pentru cele 2 hectare de teren pe care le-au moștenit în ”Grădina Kindriș”. Surse de pe piață afirmă că Michael Mureșan se ocupa de dosar încă înainte să fie pronunțată sentința, în 10 iunie 2011. Unul dintre beneficiarii despăgubirii le-ar fi declarat anchetatorilor că nu a știut că au obținut în instanță 5, 2 milioane de euro și că Michael Mureșan le-a promis că se ocupă el de dosar, în schimbul celor 100.000 de euro pe care i-a plătit în baza unui contract de concesiune semnat la un notar public.

[stextbox id=”custom” caption=”Afacerea Power”]

Sătmăreanul Michael ”Power” Mureșan a intrat în vizorul DNA după ce în data de 13 mai a încasat de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților suma de 5, 2 milioane de euro din drepturi litigioase pentru care a plătit 100.000 de euro, în baza unui contract de concesiune semnat cu beneficiarii reali, Nicolae Kindriş şi Ecaterina Nemeş, pentru ”Grădina Kindriș” din municipiul Satu Mare (peste 2 hectare de teren situat sub fostul supermarket Interex, sub Biserica Ortodoxă din Cartierul Micro 17 şi în vecinătatea acestor obiective din municipiul Satu Mare).

Pentru a încasa suma, Mureșan a apelat la o filieră din capitală, obținând încuviinţarea executării silite a sentinței Tribunalului Satu Mare, care statua nivelul despăgubirilor. Încuviințarea a obținut-o printr-o sentință a Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei, în timp ce Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea sa ca fiind introdusă de persoane lipsite de calitate procesuală activă. În baza sentinței, prin intermediul biroului executorilor judecătoreşti „Dumitrache şi Dumitrache“, Michael Mureșan a pus poprire pe contul ANRP și a încasat banii în aceeași zi. Acesta a beneficiat și de sprijinul unui funcționar cu rang înalt din ANRP, care l-a informat despre momentul în care erau bani în conturile Autorității. Informația ar fi fost răsplătită cu o mită de 1, 3 milioane de euro.

[/stextbox]

 

Citește și: Ultimul tun al mafiei retrocedărilor. Cum să faci 5 milioane euro și să dai 1 milion șpagă

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. xxl says:

  Acum d.n.a trebuie sa duca ,,lucrarea,,pana la capat! sa vedem care afost acel politician marunt ,dar si ,,cartita,,corupta de la anrp. care l-au ajutat pe samsarul parvenit! Eu sunt convins ca acea,,cartita,, functionar public de la anrp a luat si de la altii sume de bani.Este o crima sa faci bani pe spatele oamenilor indreptatiti sa-si recapete proprietatile.La puscarie si confiscarea averilor,sa ramana numai in chiloti.Apropo,cine se ocupa de directorul APIA Satu Mare,un functionar public milionar in euro? Acolo sa vedeti increngaturi,acest michael este mic copuil,de grupa mica.La APIA Bucuresti s-a declansat un amplu control care se v-a lasa cu arestari.Tentaculele se vor intinde pana la S.M.!..alo d.n.a!!!!

 2. Razvan says:

  bine zici xxl, Michael asta de Satu Mare trebuia demult luat cu japca. Cine e domle’ asta, de unde a aparut, din ce isi permite el ditamai case, proprietati si Porsche-uri ? Din munca cinstita ? Cred ca nu. Din jmenuri pe banii statului poate. Analog cu Pintea de la APIA SM. La DNA cu voi si-apoi la racoare !

  • xxl says:

   Razvane ,ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda,dar vom fi mai multi,tot mai multi,ca sa starpim aceste mafii locale si nationale care s-au format in acesti 23 de ani de haos!De aceea vrenm nu vrem factorul politic este f. important cred.Eu nu fac politica ,dar cred ca a venit timpul sa ma implic,dar numai in ceva de DREAPTA excus pnl-ul! Tinerii satmareni trebuie sa fie mult mai pretentiosi decat parintii lor,dar si mai neingaduitori cu tot ce a fost rau si putred,ceea ce a dus sa ajungem ca parintii nostrii si fratii nostrii sa plece in alte zari sa ne poata creste,sa distrga familii ,destine etc.SATMARENI DESTEPTAREA!!!4

 3. binla says:

  dar de smenurile lui govor, stef si altii cine se ocupa sa studieze facturi prin rostogolire…cine trebuie stie acolo is marile afaceri….

 4. Razvan says:

  jmenurile si combinatiile lu’ cheliosu asta de Power Muresan sunt mizilicuri pe langa jmenurile lu’ Govorila si ale lui Stefutz de la CJ… Astia 2 dau “pot-uri” saptamanale, mult mai grase si mai dese decat spagaru’ de Muresan.

 5. griga says:

  Razvan ,….asteptam detalii 🙂

 6. yutzi says:

  no asa mai oameni buni!!!aveti calitati asa ca puteti sa depuneti un Cv la Transilvania asta reporter sau cum se cheama!!!voi o salvati tara!!!am crede multe daca nu am stii cine e in spatele acestui ziar hibrid aparut din ceata precum trenul care vine de la Bixad la 6 dimineata….Govor?Stef?PDL?Transilvania reporter=cacat pe bat!!!

Postaţi un comentariu