Dispută pe Apaserv între Primărie și Consiliul Județean

Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare

Primarul Dorel Coica infirmă şi neagă vehement toate informaţiile lansate de conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare cu privire la preluarea operatorului oficial de apă, SC Apaserv SA, de către Consiliul Judeţean. La începutul lunii august, Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a anunţat că procedurile de preluare a Apaserv au intrat în linie dreaptă, deoarece aşa doresc cetăţenii, şi că la nivelul Consiliului Judeţean există un proiect de preluare a pachetului majoritar de acţiuni. Marţi, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a demontat toate afirmaţiile vicepreşedintelui Govor. Edilul şef a arătat că Apaserv deţine un capital social de peste 6, 9 milioane lei,   iar aportul municipiului Satu Mare este de peste 6, 4 milioane lei, în timp ce aportul Consiliului Judeţean este de doar 50.000 lei, adică 0, 72%.  De asemenea, Apaserv respectiv municipiul Satu Mare deţin 648.000 de aţiuni, în timp ce Consiliul Judeţean deţine doar 5.000 de acţiuni. Cu un astfel de aport, Consiliul Judeţean nu poate prelua Societatea Apaserv. De altfel, şi una din clauzele prevăzute în contractul de creditare încheiat de Apaserv cu BERD se referă la faptul că municipiul Satu Mare trebuie să deţină 75% din acţiuni.

“Apaserv este a cetăţenilor municipiului şi aşa va rămâne. Probabil cei de la Consiliul Judeţean vor Apaservul deoarece aduce mult profit, dar  acest lucru nu se va întâmpla” – a declarat primarul Dorel Coica.

Pentru a se face înţeles de toată lumea şi pentru a nu lăsa loc pentru alte speculaţii, primarul a recapitulat:  “Capitalul social total este de 6.900.340 lei,   capitalul social al municipiului este de 6.483.340 lei. Totodată, aportul în natură, adică diverse bunuri, este de 5.143.340 lei, în timp ce alţii deţin 6, 06%. În aceste condiţii, pentru ca Satu Mare să ajungă la 49%, este necesar un capital social al Consiliului Judeţean care doreşte să preia Apaserv – de 13.229.265 lei. Consiliul Judeţean abia reuşeşte să achite alte chestii, de unde să aibă atâţia bani!”

capital-social-apaserv

Distribuie:

Postaţi un comentariu