Directorul Octavian Apan trebuie să explice cum s-a implicat DGASPC în cazul Vivien Dragoş

Vivien Dragoș

Consilierul PSD Vasile Ciocan a solicitat ca directorul Octavian Apan să prezinte reacţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare în cazul Vivien Dragoş, fetiţa violată şi apoi ucisă de concubinul surorii sale.

Solicitarea a fost formulată luni, la punctul Diverse al şedinţei Consiliului Judeţean Satu Mare, iar directorul Octavian Apan a afirmat că va prezenta în scris poziţia DGASPC. Deşi reacţia şi implicarea DGASPC Satu Mare ar fi trebuit să fie promptă, Octavian Apan a lăsat să se înţeleagă că la nivelul instituţiei pe care o conduce ar fi fost formulată o sesizare către Inspectoratul Judeţean de Poliţie când s-a aflat că sora fetiţei ucise este însărcinată.

“Poliţia nu a făcut nimic, deşi a fost sesizată”, a declarat Octavian Apan.

Vivien Dragoș a fost violată și apoi ucisă de concubinul surorii sale și apoi aruncată într-un sac de plastic pe o grămadă de gunoi pe Lacul Cubic din municipiul Satu Mare. Vivien a fost dată dispărută, fiind cautată timp de o săptămână de familie și de mai mulți voluntari. Concubinul surorii sale, Ovidiu Deteșan, a fost suspus testului poligraf la Baia Mare, pe care l-a picat. În data de 11 octombrie acesta i-a condus pe anchetatori pe Lacul Cubic, acolo unde a aruncat, într-un sac de plastic, cadavrul fetiței. Deteșan a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile pentru viol și omor.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Dotore says:

    Mai bine sa explice parchetul cum de au lasat in libertate pe violator fara sa-l duca in fata instantei de judecata pentru pedeapsa ce o merita pentru intretinere de relatii sexuale cu un minor, cand a fost cazul.

Postaţi un comentariu