UPDATE. Ipoteză: asasinul s-ar fi cunoscut cu victimele

Specialiștii capitalei au anchetat împrejurimile

UPDATE Joi, 8 august

Criminaliștii capitalei au investigat miercuri la Satu Mare fiecare centimetru de pe raza locului în care a avut loc, marți seara, dublul asasinat. Anchetatorii au găsit mucuri de țigară dar și doze de bere în furgonetă, dovezi ce atestă că victimele s-ar fi cunoscut cu asasinul/asasinii. Mai mult, specialiștii au descoperit armele crimei, pline de sânge şi cu amprente. Amprentele au fost recoltate și este posibil ca în scurt timp criminalul să fie identificat.

UPDATE.  Omorâți pentru bani?   Surse judiciare au declarat că înainte de a porni spre Satu Mare, pastorul ar fi vizitat o casă cu 10 copii din Bistriţa, iar înainte de plecare ar fi spus că merge la bancă să scoată o sumă de bani pentru a cumpăra un teren în Satu Mare, unde să construiască un centru pentru copii. Potrivit sursei citate, pastorul ar fi scos o sumă importantă de bani din bancă, dar nu se știe ce s-a întâmplat ulterior. Anchetatorii afirmă că pastorul a fost chinuit înainte de a fi ucis, având răni pe mâini și pe gât. Totodată, băiatul avea răni adânci în cap și tăieturi în zona gâtului. Anchetatorii merg pe varianta că cei doi ar fi fost omorâți pentru bani.

_____________________

Două cadavre au fost descoperite marți seara în zona localității Pomi, județul Satu Mare, într-o autoutiliară incendiată și abandonată pe câmp. Mașina în flăcări a fost observată de un sătean care a anunțat poliția. Anchetatorii au mers pe ipoteza unei crime, deja fiind audiați câțiva suspecți.

Un caz înfiorător de crimă s-a petrecut marți seara în județul Satu Mare. Din primele cercetări, se pare că pastorul Adrian Traian Blaga din Bistrița Năsăud, și fiul său de doar 9 ani, Timotei, au fost omorâți cu bestialitate și ascunși sub bancheta din spate a unei autoutilitare, după care autovehiculul a fost incendiat și abandonat pe câmp. Un localnic, care a observat mașina, a anunțat organele de poliție.  Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă condusă de procurorul  criminalist și formată din medici legist si polițiști de la Investigații Criminale. Aceștia au constatat că în autoturism, sub bancheta din spate, se aflau cadavrele celor două persoane, ce prezintă multiple leziuni la nivelul capului și gâtului.

Miercuri, Poliția Română a trimis o echipă specializată la Satu Mare, pentru a demara o anchetă în acest sens. Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a trimis o echipă de specialişti pentru a acorda sprijin în cercetarea circumstanţelor în care a survenit decesul a două persoane, existând suspiciuni de omor. „Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă formată din specialiști au sosit miercuri la faţa locului. Din primele cercetări s-a descoperit că în maşina înmatriculată în Bistriţa se aflau cadavrele a doi bărbaţi, tată şi fiu“, a declarat Ana Petric, inspector principal IPJ Satu Mare. Surse neoficiale susțin că deja există câțiva suspecți, urmând a fi audiați.

Pastor la biserica Calvary Chapel

Surse  judiciare au confirmat faptul că cele două cadavre descoperite de polițiști erau carbonizate. Totuși, identitatea lor a putut fi stabilită. Este vorba despre un pastor din Bistrița Năsăud, de 39 de ani, și fiul acestuia, un copil de doar 9 ani.  Bistriţeanul este Adrian Traian Blaga, asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa, şi potrivit site-ului Judecătoriei Bistriţa, este cel care a cerut acordarea de personalitate juridică, în anul 2007, asociaţiei cu acelaşi nume.  De asemenea, acesta era administratorul asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul pornise spre Satu Mare pentru a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul Asociaţiei Începuturi Noi pe care o conduce. Era însoţit de unicul său fiu în vârstă de 9 ani, care de trei ani de zile practica luptele greco-romane la un club din Bistriţa.

Dați dispăruți de soție

Cei doi bistriţeni au fost declaraţi dispăruţi marţi după-masă, după ce soţia bărbatului în vârstă de 39 de ani nu a mai reuşit să ia legătura cu acesta. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, a declarat pentru Agerpres că femeia s-a prezentat la poliţie în data de 6 august, în jurul orei 15, 30, pentru a reclama dispariţia soţului şi fiului ei, care nu se întorseseră acasă şi nici nu mai răspundeau la telefon. Din primele cercetări, se pare că femeia nu ştia că soţul şi copilul său s-ar afla în judeţul Satu Mare. ”Dispariția celor doua victime a fost semnalată marți, 6 august, orele 15.30,  la IPJ Bistrița Năsăud, de către soția bărbatului, respectiv mama minorului“, susține purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu