Târgul de Crăciun de la Viena. Vezi ce-ți propun agențiile de turism din Satu Mare

Prețurile sunt mai mici pentru grupurile de peste 35 de persoane FOTO: allias.ro

O seară geroasă în Viena este un eveniment special dacă mergi cu prietenii la unul dintre târgurile de Crăciun, unde bei punch fierbinte, mănânci crenvuşti prăjiţi şi chiar o turtă dulce aromată, proaspătă de ţi se topeşte în gură. Sunt câteva ingrediente simple cu care austriecii fac profit din turism indiferent cât de cruntă este criza economică.

În această capitală sunt organizate târguri de Crăciun care atrag turişti din toată Europa, şi chiar din Asia. În zona istorică a oraşului, aproape că în fiecare piaţă sunt câteva chioşcuri frumos împodobite cu crengi de brad şi cu luminiţe care atrag fie cu mirosuri împietoare, fie cu tot felul de obiecte şi pachete care pentru un preţ rezonabil pot deveni un cadou perfect.

Orlando Oșan, consultant turism la Agenția Lup Travel din Satu Mare, susține că anul trecut o destinație cerută de mulți sătmăreni agențiilor de turism este târgul de la Viena.

Și acum, chiar dacă suntem doar în luna octombrie, există deja solicitări din partea clienților, atât pentru târgul de Crăciun, cât și pentru vacanțele de Revelion și inclusiv pentru Crăciun. Orlando Oșan sfătuiește sătmărenii interesați de aceste oferte că este bine ca pachetele să fie luate din timp, pentru a le putea prinde pe cele mai avantajoase.

„Cu cât timpul trece, cu atât ofertele mai bune se epuizează și rămân cele mai scumpe. Până acum am dat două pentru târgul de Crăciun“, spune consultantul Orlando Oșan.

Oferte Târg de Crăciun (Lup Travel)

Ziua 1. România– Budapesta

Plecare dimineața din țară. Se traversează nordul Ungariei. Sosire la Budapesta. Tur panoramic cu autocarul prin orașul cunoscut sub numele de „Perla Dunării” la obiectivele: Piața Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd. Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Ștefan, Parlamentul Ungariei, malurile Dunării, Podul cu lanțuri. Urmează o pauză pentru delectarea cu superba panoramă care se deschide asupra Budapestei. Se vizitează apoi cel mai mare Aquarium-Reptilarium din Europa Centralaunde aveți șansa de a face cumpărături în complexul comercial Campona, Cazare la hotel 3* în zona Viena.

Ziua 2. Viena- orașul Valsului

Mic dejun în Viena, urmat de vizite pe Ringul Vienez la obiectivele: clădirea Observatorului Astronomic Urania, parcul orașului cu statuia renumitului Johann Strauss, Muzeul de Istorie a Artelor și Muzeul de Științe Naturale, Piața Maria Tereza, Curtea Imperiala Hofburg. Pauză de masă și timp liber pentru cumpărături în centrul Vienei sau la SCS – centru comercial în Viena. Seara cazare la hotel 3* în zona Vienei.

Ziua 3. Pe urmele Marilor Împărați

Mic dejun. Vizită la Schoenbrunn, celebrul castel baroc, reședința de vară a kaiserilor și a soțiilor acestora, edificiu ce poartă amprenta Mariei Tereza, a Împăratului Franz Josef și a soției lui, celebra Sisi. Se vizitează interiorul palatului cu apartamentele imperiale, sala tronului, marea sală a balului, apoi curtea interioară și cea exterioară, în care este organizat un alt Târg de Crăciun specific al Vienei, Grădina Zoologica. Apoi are loc îmbarcarea pentru întoarcerea spre țară. Oprire opțională pentru prânz în Ungaria. Sosire în țară în cursul serii, în funcție de trafic și formalitățile vamale.
Plecări: 29 noiembrie- 1 decembrie, 13 octombrie- 1 decembrie sau 28 – 30 martie la 125 euro în cameră dublă și supliment 40 euro single

Târg de Crăciun Viena- trei zile (TUI Travel Center)

Cei care doresc să petreacă trei zile de neuitat în minunata Viena, au posibilitatea să-și cumpere un pachet de la filial din Satu Mare a Agenției TUI Travel Center. Plecările au loc pe 29 noiembrie, 6, 13 sau 20 decembrie, în funcție de preferințele fiecăruia. Prețul pentru cele trei zile este de circa 115 euro / persoană, pentru un grup de minim 30 persoane. Înscrierile se fac conform tarifului mai mic, iar în caz de grup mai restrâns, se va achita diferența înainte de plecare. Ce presupun cele trei zile? În prima zi va avea loc plecarea din Oradea, din parcarea Vulturul Negru, la orele 5:00 dimineața. La complexul Parndorf va avea loc o oprire pentru cumpărături, în jur de două/ trei ore.

Drumul continuă apoi spre SCS, marele complex comercial. Cazarea și cina la hotel sunt opționale. A doua zi, după micul dejun, se va face tur de oraş panoramic cu autocarul: Parcul de distracţii Prater, UNO City, Donauturm, Casa Hundertwasser, Palatul Belvedere, apoi clădirile de pe Ringstrasse – Urania, Regierungsgebaude, Poşta Imperială, Galeria MAK, Kursalon, Opera Vieneză, Palatul Hofburg, Muzeul de Arte Frumoase, Muzel de Stiinţe ale Naturii, Maria Terezien Platz, Parlamentul, Primăria, Votivkirche, Bursa, Biserica Sf. Rupert. Urmează un tur pietonal cu vizitarea următoarelor obiective pe dinafară : Palatului Hofburg – Tezaurul, Muzeul Sisi, Biserica Augustinilor, Graben, Biserica Sf. Petru, Stephansdom, Kartnerstrasse cu Biserica Capucinilor și Cripta Imperială. Timp liber în centrul Vienei pentru a savura Târgul de Crăciun cu produsele artizanale, cu băuturile și gustările specifice. Cazare, cina opţional la restaurantul hotelului. Ziua a treia începe desigur cu un mic dejun și continuă cu o vizită la Palatul Schönbrunn, curtea Palatului cu monumentele decorative din secolul XVIII, Grădina Zoologică. Întoarcere spre ţară are loc în jurul orei 14:00.

Târg de Crăciun Viena- două zile (TUI Travel Center)

Ziua 1 (Oradea – Viena ~ 500 km) Plecare din Oradea, din parcarea Vulturul Negru, la orele 5:00. Oprire la complexul Pandorf pentru cumpărături, 2-3 ore. Drumul continuă spre SCS, marele complex comercial.

Ziua 2 Mic dejun. Se va vizita Palatul Schönbrunn, palatul monumental de vară al Habsburgilor, după care tur de oraș panoramic al Vienei, cu autocarul. Seara are loc plecarea către țară. Sosire în Oradea noaptea târziu/zori.

Date de plecare- 30 noiembrie, 7, 14 și 21 decembrie.
Tarif standard în cameră dublă: 99 euro
Tarif client fidel: 94 euro (5% reducere)
Reducere copil cazat cu adulți în cameră: -10 euro
Supliment cameră single: 10 euro
Tarifele au fost calculate la grup de minim 30 turiști. Suplimentul pentru transport, pentru grup 15- 29 persoane, 15 euro, se va achita doar în caz de nevoie, în ultimele cinci zile înainte de plecare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu