Corina Crețu: Satu Mare e un oraș atractiv pentru europeni

Europarlamentarul Corina Crețu și-a manifestat sprijinul pentru județul Satu Mare subliniind totodată atuurile prin care această zonă poate fi promovată la Bruxelles. „Satu Mare este un oraș dinamic, activ, favorizat de amplasarea geografică. Toate aceste elemente, cu sprijinul europarlamentarilor, pot face ca municipiul Satu Mare, să cunoască o dezvoltare alertă în viitor”, a declarat, luni, europarlamentarul Corina Crețu în cadrul unei conferințe de presă la Satu Mare.  Aceasta a arătat că municipiul Satu Mare are un atu, având în vedere că este apropiat de Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Polonia, însă foarte important este proiectul constituirii Zonei Metropolitane Satu Mare, pentru atragerea de fonduri europene.

Vicepreședintele social-democrat a mai adăugat că, deși problematica lobby-ului nu este încă reglementată, există totuși unele pârghii prin care Satu Mare poate fi sprijinit de europarlamentari. ”Putem îndruma oficialitățile județului, respectiv municipiului, spre persoanele competente de la Bruxelles, prezentarea într-o manieră pozitivă a zonei către posibili investitori, dar și consultanță în diverse domenii”, a precizat europarlamentarul PSD.

Întors recent dintr-o vizită de lucru de la Bruxelles, primarul Dorel Coica s-a declarat optimist în privința sprijinului pe care Parlamentul European urmează să-l acorde Sătmarului în perioada 2013-2019. „Trebuie să vă mărturisesc că atât doamna Corina Crețu cât și europarlamentarul sătmărean Ioan Mircea Pașcu au oferit tot sprijinul delegației sătmărene. Se pare că vocea lor chiar se face ascultată la Bruxelles. Am reușit astfel să stârnim interesul europenilor pentru proiectele în care urmează a fi angrenat municipiul Satu Mare, cum ar fi cele de infrastructură rutieră, iluminat public, producerea de energie verde etc” a menționat primarul municipiului Satu Mare.

 

Corina Crețu vrea un nou mandat în PE

Europarlamentarul Corina Creţu a mai afirmat că îşi doreşte un nou mandat în Parlamentul European, aceasta sperând că PSD îşi va mări numărul de parlamentari cu două-trei locuri.

Corina Creţu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Satu Mare că PSD se pregăteşte de alegerile europarlamentare.

”Eu îmi doresc să îmi continui proiectele. Nu s-a discutat până acum nominal la partid, dar sunt vicepreşedinte al partidului, de asemenea vicepreşedintă a grupului socialist din Parlamentul European, îmi doresc să candidez în continuare, dar rămâne de văzut ce se va discuta la nivelul partidului. Pentru mine ar fi important să-mi continui activitatea în Parlamentul European. Consider că un europarlamentar își atinge cu adevărat potențialul abia după încheierea primului mandat. Este nevoie de o lungă periodă de acomodare, o perioadă în care să cunoști toate mecanismele și să reușești să-ți faci relațiile necesare”, a spus europarlamentarul social-democrat.

Creţu a precizat că, potrivit sondajelor, PSD va avea în jur de 13-14 membri în viitorul PE. Europarlamentarul a explicat că este foarte important ca România să aibă voci în Parlamentul European dar şi să se explice, în plan intern, importanţa instituţiilor europene.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu